LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Data Collection Delay Issue

Solved!
Go to solution

Hello, I am using a labview program (attached) to program two seperate boards wired to 24 mircophone channels to collect sound data from a mircophone array.  I am having a issue where after starting the program the two boards seem to begin taking data at different times although they should both start at the same time.  The set up has one board connected to mircophone channels 1 - 16 and the other connected to the remaining 8 channels.  Each run seems to be different because there is no set delay in time (usually around 3 - 10 ms) and it seems to alternate which board starts first.  With this being my first post I am not sure I have included enough info or descrided the problem accurately.  Please let me know if you need any clarification or additional info.  Thank you in advance for any help.

0 Kudos
Message 1 of 2
(1,010 Views)
Solution
Accepted by topic author chrisdoe757

Depending on the cards you have, you may be able to just put both in the same task, which would really simplify your code.  But if that does not work, on your DAQmx Timing VI there is an input for the clock source.  For your second task, make the clock source the sample clock of the first task.  You will also want to make sure the second task is "started" first since it will depend on the first task's sample clock.


GCentral
There are only two ways to tell somebody thanks: Kudos and Marked Solutions
Unofficial Forum Rules and Guidelines
Message 2 of 2
(999 Views)