LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DAQ assistant with AT-MIO-16E-2 board LabVIEW 7.1

Hi there,
I'm just trying to get started with some simple data acquisition, to learn the basics about it and hopefully be able to do more advanced stuff later.
 
I'm running LabVIEW 7.1 on Windows 2000, with an AT-MIO-16E-2 board connected to a NI TBX-68 which currently only has one thermocouple connected on channel 0. When I open MAX, I can see the board and if i press on test panels, i'm able to see the channel and it reacts if I touch the thermocouple. Therefore that seems to be all right.
 
But then if I try to put in the DAQ assistant into a VI and try to set up a task, it always says that 'no supported device could be found'. Does anybody around here know how to go about solving this problem?
 
Thanks a bunch,
 
Fabian
0 Kudos
Message 1 of 8
(2,670 Views)

Hi Fabian,

did you try to program this function by yourself with the DAQmx vi? Maybe this works.

Mike

0 Kudos
Message 2 of 8
(2,669 Views)

Hi Mike,

thanks for your quick reply! I don't really know how to go about programming it in the DAQmx vi... can you give me some advice about how to do it?

Thanks,

Fabian

0 Kudos
Message 3 of 8
(2,666 Views)

Hi fabian,

here is a simple example. Maybe you can change it for your use.

Mike

0 Kudos
Message 4 of 8
(2,664 Views)
Thanks Mike. Can you save files for older labview versions in labview 8? I'm running 7.1 so can't open it up. :S
0 Kudos
Message 5 of 8
(2,660 Views)

Hi fabian,

sorry for that, here is a picture.

Mike

0 Kudos
Message 6 of 8
(2,657 Views)
Vielen Dank! I'll try my luck... lol
0 Kudos
Message 7 of 8
(2,653 Views)
mhh okay i think the problem is that my card is just not supported by the DAQ assistant. it's not listed as an DAXmx device in MAX, but as a 'traditional NI-DAQ Legacy Device', which is probably why the assistant didn't work with it. Seems like I'll have to do it the hard way...
0 Kudos
Message 8 of 8
(2,648 Views)