LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't find cRIO on my computer

I am using a cRIO 9004 CompactRIO Real-Time Controller with NI9401 module in my school's lab. I am not sure if this is the first time this compactRIO installed on this computer. I connect the cRIO to computer by crossover cable and I can find it in the Measurement & Automation Explorer as shown in 'MAX interface' and 'MAX interface2' screenshots. The status there shows the cRIO is connected but the parameter like the 'System Start Time' is unavailable. Also, I cannot find any device under the 'Devices and Interfaces' option. I cannot expand the Software option under the Remote Systems option and the MAX is not responding when I click the Software button. I also try to build a new project and set the cRIO as device, then I find the problem shown in the 'New Project' screenshot I attached below. 

 

Does anyone know what happens there. I am really new to LabView and NI devices, your help will be critical for me.

 

Thanks

0 Kudos
Message 1 of 3
(625 Views)

Hello, 

 

I would recommend uninstalling the cRIO driver and reinstalling it from our website. Also, I would suggest taking a look at the Getting started guide for CompactRIO. Page 3 of the guide indicates the software required to use your cRIO. I would recommend taking a look at that. I am linking the getting started guide below. 

 

Link: Getting Started with CompactRIO and LabVIEW

http://www.ni.com/pdf/manuals/372596b.pdf

 

Regards, 

 

Shezaan Noorani

0 Kudos
Message 2 of 3
(591 Views)

Hi, Shezaan,

Thank you for your reply. Yesterday I figured out the problem was the device IP address didn't match the PC's ipv4 address. With that solved, I finally could find my cRIO. The next problem is to install all the drivers I need, so your link will be very helpful. 

Best

Message 3 of 3
(585 Views)