LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Application Builder is it faster?

Hello all.

I just finished doing the example "Building an Application" from the
Release Notes "LabVIEW Application Builder Version 5.1". After doing
the build procedure the application ran noticeably slower that when I
ran the demo program in labview. Did I miss doing something to the
app or a setting in the builder, I was hoping the app would run at
least as fast when run from LabView but not slower. The machine I am
running on is a Pentium 300 running NT.

Thanks in advance.

Regards,

Steve Drake
0 Kudos
Message 1 of 2
(1,536 Views)
The Application Builder creates an executable program which is at least as
fast as the same program run in the programming environment, with a gain
speed ranging from 2% to 10% due to the removed debug code.

However, this is true if you use the same options (especially the ones below
the "Performance" tag) you used in the programming environment. To force
your program to use these options, you have to make a copy of your current
LabVIEW.ini file (from the LV installation directory), rename it like your
executable file (i.e. assuming your exe file is myprog.exe, rename the copy
as myprog.ini). Finally edit the file, that has the same structure as a
standard Windows INI file, and rename the section named [LabVIEW] as your
program (in our example [myprog]). Distr
ibute this file in the same
installation directory of the executable file. This will force your progam
to use the same settings you used when developing it.

Apart from this, the executable file is also a bit smaller in memory, since
it does not load the editor and the debugger. In low memory conditions, this
can provide an additional speed gain.

Regards,

Nicola Chiari

"Steve Drake" wrote in message
news:lwKPOJpdtrddvIz+ageZO9z6OetL@4ax.com...
> Hello all.
>
> I just finished doing the example "Building an Application" from the
> Release Notes "LabVIEW Application Builder Version 5.1". After doing
> the build procedure the application ran noticeably slower that when I
> ran the demo program in labview. Did I miss doing something to the
> app or a setting in the builder, I was hoping the app would run at
> least as fast when run from LabView but not slower. The machine I am
> running on is a Pentium 300 running NT.
>
> Thanks in advance.
>
> Regar
ds,
>
> Steve Drake
Message 2 of 2
(1,536 Views)