LabVIEW Project Providers

Reply
This is an open group. Sign in and click the "Join Group" button to become a group member and start posting.
Highlighted
Solved! Go to solution

Freezing UI in tools provider

Hi everyone,

I encountered a strange issue while creating custom tools menu item. When I launch given item from tools menu, the VI, which is supposed to act as UI loads, then freezes. I tried to debug it, but here lies the problem: when I insert a breakpoint into code of given UI, after unpausing it, everything runs as supposed. So, I thought that timing might be issue, or race conditions might occur during initialization. However, when I tried to insert breakpoint to different place during the entire initialization phase, it still worked well. It didn`t matter where it was, as long as it was executed. It appears to me, that aside from pausing the VI, breakpoint does some stuff, which prevents given VI from freezing. Any suggestions would be most welcome.

0 Kudos
Message 1 of 4
(223 Views)
3 REPLIES

Re: Freezing UI in tools provider

This doesn't surprise me, but I don't know exactly what would cause something like this.  Two ideas I can think of are

1) Try using DETT with the private contexts token to debug your code.

2) Try forcing your GUI VI to run in the main application instance

 

Also check out this old post which may have some details in it to help: https://forums.ni.com/t5/LabVIEW-Project-Providers/Calling-a-VI-out-of-PPF-in-the-VI-s-project-conte...

 

Good luck, 

--David_L, CLA

0 Kudos
Message 2 of 4
(211 Views)
Solution
Accepted by topic author Rashek
10-24-2018 01:05 AM

Re: Freezing UI in tools provider

I actually played around a little bit, and found out that there was a different issue: I set my UI to "Show front panel when called" through node setup from main VI, however, when I instead switched that setting off and set on setting with the same name in VI properties > window appearance, it works fine now and VI isn´t freezing anymore. It is strange though, because I would expect these two settings to act exactly the same, since they claim to do the same stuff.

Message 3 of 4
(202 Views)

Re: Freezing UI in tools provider

A lot of stuff doesn't make sense when called in the Project Provider, so it doesn't surprise me that weird things like this happen.  Glad you were able to figure it out though!

0 Kudos
Message 4 of 4
(190 Views)
Reply
This is an open group. Sign in and click the "Join Group" button to become a group member and start posting.