LabVIEW Embedded

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Ni opc serves

Highlighted

am used NI OPC service to connect Siemens plc s7-1200 (tiaportal 2014) to
labview i select siemens ethernet  tcp/ip .but in OPC quick client ,only the
tag value created by myself is UNKNOWN  and the quality is bad .

0 Kudos
Message 1 of 5
(974 Views)

Hi,

 

What do you mean when you say that only the tag you created by yourself is showing that status? What about "system" tags?

 

The first thing I would recommend is to ensure that the firewall, defender or/and antivirus is not blocking NI OPC Server application or its network communication. Then it is important to verify that port 135 is open and not being used by other application/service on the server machine. I found some tutorials that show the configuration needed from TIA Portal to enable communication on the device.

 

https://www.youtube.com/watch?v=F3as0EwuHMQ

https://www.youtube.com/watch?v=eq2DImAXEsM

https://www.youtube.com/watch?v=rypgrooTdjw

 

Regards.

 

 

 

 

0 Kudos
Message 2 of 5
(920 Views)

Hi

thank you for your response 

Can you see this picture
image.jpg

 The firewall is off 

and the pc dont have antivirus 

0 Kudos
Message 3 of 5
(912 Views)

Hi,

 

What about siemens.s7-1200._System tags? Are those showing up correctly? What is the quality of input 1 and output tags? 

 

0 Kudos
Message 4 of 5
(903 Views)

Hi thank you for your response

the tags of plc is correct 

the input1 & output quality is bad

0 Kudos
Message 5 of 5
(897 Views)