Instrument Control (GPIB, Serial, VISA, IVI)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GPIB Can't Locate Device

Highlighted
We have the PCI-GPIB card running under Windows95
on a Pentium class HP desktop. I downloaded the
latest drivers from you (1.60 I believe).
Windows95 says the card is working, the National
Instruments diagnostic software says the card is
working. The instrument (an MGI Solitaire film
recorder) vendor checked and it is working fine.

When I run the National Instrument software to
locate the instrument, it comes back and says it
cannot find anything, power on the instrument and
try again. At the same time it is searching, I
can hear the instrument cycle thru (it makes a
whirling noise) as though it knows something is
trying to talk to it.

Are there any steps I can take to get the GPIB
and insturment working. It was working fine
for
over a year, then we had a problem with Windows95
and had to rebuild the computer (reload all
software). Now the GPIB won't talk to or find
the instrument.

Please help! Thanks


Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.
0 Kudos
Message 1 of 3
(2,836 Views)
Highlighted
You may want to check NI's GPIB installation support site... we do have suggestions
for situations like yours: http://www.ni.com/support/trouble/gpib/

Regards,
Rich Yavorsky
National Instruments

mikeddt@my-deja.com wrote:
>We have the PCI-GPIB card running under Windows95>on a Pentium class HP
desktop. I downloaded the>latest drivers from you (1.60 I believe).>Windows95
says the card is working, the National>Instruments diagnostic software says
the card is>working. The instrument (an MGI Solitaire film>recorder) vendor
checked and it is working fine.>>When I run the National Instrument software
to>locate the instrument, it comes back and says it>cannot find anything,
power on the instrument and>try again. At the same time it is searching,
I>can hear the instrume
nt cycle thru (it makes a>whirling noise) as though
it knows something is>trying to talk to it.>>Are there any steps I can take
to get the GPIB>and insturment working. It was working fine for>over a year,
then we had a problem with Windows95>and had to rebuild the computer (reload
all>software). Now the GPIB won't talk to or find>the instrument.>>Please
help! Thanks>>>Sent via Deja.com http://www.deja.com/>Before you buy.
0 Kudos
Message 2 of 3
(2,836 Views)
Highlighted
You may want to check NI's GPIB installation support site... we do have suggestions
for situations like yours: http://www.ni.com/support/trouble/gpib/

Regards,
Rich Yavorsky
National Instruments

mikeddt@my-deja.com wrote:
>We have the PCI-GPIB card running under Windows95>on a Pentium class HP
desktop. I downloaded the>latest drivers from you (1.60 I believe).>Windows95
says the card is working, the National>Instruments diagnostic software says
the card is>working. The instrument (an MGI Solitaire film>recorder) vendor
checked and it is working fine.>>When I run the National Instrument software
to>locate the instrument, it comes back and says it>cannot find anything,
power on the instrument and>try again. At the same time it is searching,
I>can hear the instrume
nt cycle thru (it makes a>whirling noise) as though
it knows something is>trying to talk to it.>>Are there any steps I can take
to get the GPIB>and insturment working. It was working fine for>over a year,
then we had a problem with Windows95>and had to rebuild the computer (reload
all>software). Now the GPIB won't talk to or find>the instrument.>>Please
help! Thanks>>>Sent via Deja.com http://www.deja.com/>Before you buy.
0 Kudos
Message 3 of 3
(2,836 Views)