From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...

Merhaba Arkadaşlar,

Labview ile ilgilenmeye birkaç hafta önce doktora dersim sebebi ile başladım, yani oldukça yeniyim. kitaplar, örnek uygulamalar ve videolar ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fizik alanında doktora yapmam sebebi ile elektronik bilgim çok fazla yok -temel düzeyde sayılır-fakat size danışmak istediğim bir konu var. Biz yaklaşık 20 sensör kullanarak bir sistem kurmak istiyoruz.

 

aynı anda bu sensörlerden gelen gerilimleri hem görüntülememiz hem de aynı zamanda herhangi bir dosyaya kaydetmemiz gerekiyor(excel gibi.). bu amaçla hangi NI ürününü kullanmamız gerekir?  (malum olacağı gibi fiyat da önemli bizim için...)  ve bu dataları bu şekilde almamız mümkün müdür?. sistemin veri toplama hızının çok fazla olmasına gerk yok. manuel olarak hareket ettirilerek verileri toplayacağız muhtemelen. gerçekten benim için önemli olan bu konuda yardım ederseniz sevinirim..

 

Önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...iyi çalışmalar....

 

0 Kudos
Message 1 of 8
(6,063 Views)
Merhabalar,

Gerilimden kastiniz voltaj mi ? Ölçüm araliginiz ne olacak ? (+-10V gb). Sensorlerinizden biraz bahsedebilir misiniz? Bu konulari netlestirebilirsek sizlere daha fazla yardimci olabilirim.

Saygılarımla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 8
(6,051 Views)

Evet, gerilimden kastımız voltaj, ölçüm aralığımız 0 +5 V olacak. Manyetik alan sensörü (KMZ 51 AMR) gibi bir sensör kullanmayı düşünüyoruz.sensörün çift çıkışı var.ama bu voltajların farkını alarak tek bir voltaj halinde okumak istiyoruz. okuduğumuz manyetik alanlar küçük olduğu için sensörün çıkışlarında küçük voltaj değişimleri oluyor. bu sebeple biz voltajı yükseltiyoruz. fakat alacağımız modül nanovolt düzeyde hassasiyete sahip olursa buna gerek kalmayacak.

 

 

yardımınız için teşekkür ederiz. iyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 3 of 8
(6,044 Views)

Merhabalar,

 

Sizlere ulaşabileceğimiz bir numara varsa bu konuda yardımcı olmak isterim. Özelden mesajla iletebilirsiniz.

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 4 of 8
(6,038 Views)

Merhaba;

 

Nanovolt hassasiyetinde bir ölçüm için en doğru çözüm yüksek çözünürlüklü DMM ürünleri olacaktır. Manyetik alanın hızlı değişmediği varsayılırsa, 1 adet DMM ve 1 adet düşük EMF seviyesinde anahtarlama ünitesi (Switch) ile düşük maliyetli, çok kanallı ve yüksek çözünürlüklü bir ölçüm sistemine sahip olabilirsiniz. Önerilebilecek ürünler PXI-4071 DMM ve PXI-2503 olabilir.

 

Konu hakkında daha fazla detay için NI Türkiye ofisini (0-212-279 30 31) arayıp, akademik uygulamalar ile ilgili kişi olan Özlem Unan Hanım ile de görüşebilirsiniz.

 

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 5 of 8
(6,036 Views)

22 sensörden aldığımız bilgileri raporlayan programı isterseniz gönderebiliriz. Projenize ışık tutması açısından. iyi çalışmalar

Message 6 of 8
(6,029 Views)

Bana gönderebilirseniz böyle bir çalışmayı memnun olurum.

DAQ konusunda çalışma yapıyorum. Eminim sizin çalışmanız çok faydalı olacaktır.

kerem.geliz@yandex.com

0 Kudos
Message 7 of 8
(5,992 Views)

Projenin tamamını buradan gönderemiyorum. Bunları inceleyin yeterli gelmezse geri kalan kısmınıda mail olarak atabilirim. İnşallah faydalı olur. Kolay gelsin

motortest.png

Download All
0 Kudos
Message 8 of 8
(5,969 Views)