NI Home
Cart Cart | Help
Hello Events Academic NI Developer Zone Support Solutions Products & Services Contact NI MyNI
You are here: 
NI Home > NI Developer Zone > NI Discussion Forums

Reply
Member
mckmk
0 Kudos

Re: problemsiz çalışan program exe halinde hata veriyor....

[ Edited ]

merhaba  evet dediğiniz gibi yaptım.Zaten driverleri kurmadan görüntü alamam.

Şu an denemeyi planladığım değişiklikler şunlardır:

Win xp SP3 güncellemesi

Xp yi kurup tekrar win7 kurmak

Programı LV2010 da  derleyip deneme

Umarım bi sonuca ulaşırız hep birlikte...

Active Participant
Zafer.Depe
0 Kudos

Umarız :smileyhappy: Projeyi yüklerseniz bir deneme yapmaya da çalışırım ama kesin birşey diyemiyorum :smileyhappy:

Zafer DEPE
Elektronik Müh. (Arge Yazılım ve Uygulama Müh.)
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
0 Kudos

projenin tamamı buradadır...

http://www.dosya.tc/server16/nkiAyK/RENKTANIMA.rar.html

ilginizden dolayı herkeze çok teşekkür ederim.

Member
mckmk
0 Kudos

Şu an bişey deniyorum. Kendi bilgisayarımda win7 kurulu ve dahili bir web kamerasına sahip.NI ile kameradan göruntu alabiliiyorum. MAX da cam0 olarak görünüyor.

Programı exe yapıp deniyorum . sorunla karşılaşmadım. programı kapatıp açıyorum  sıkıntı yok.

iki pc arasındaki farklar: 1 işletim sistemleri

2 kameralar

Member
mckmk
0 Kudos

herkese tekrar merhaba,

exe problemi çözüldü... Vision asistant'dan ürettiğim renk sınıflandırma kodundan dolayı exe hataya düşüp kapanıyormuş...

-win xp sp2 yi sp3 ile güncelledim ama sorun devam etti.

- Kamera kaynaklı bi problemde yokmuş.

labview examples içerisindeki color classification.vi örneğini birebir programa dahil ettim.Uzun denemelerim neticesinde problemin çözüldüğü fikrine ulaştım...

Yaşadığım problem neticesinde edindiğim kazanımlar şunlardır...

1 - exe nin vermiş olduğu böyle bir hatanın kaynağı Zafer bey'inde en başında dediği gibi yazılım ve donanım kaynaklı birçok sebep olabilir.

2 - Labview programı hakkını vererek , mantığı iyi kavrayıp programlandığında stabil ve etkili çalışıyor... tabi bunu diğer programlama dilleri içinde söylemek gerekir...Programı bilmek farklı, etkili program yazabilme farklı...

3 - programda hata kontrolüne dikkat etmek gerekiyor. program başında açılan sessionların, imaqdx lerin mutlaka program kapanırken kapatılması gerekir...

Hepinize teşekkür ederim.

Active Participant
Candan
0 Kudos

E o zaman kendi kendinize "Solved" demeniz yerinde olacaktır :smileyhappy: Emeğinize sağlık ...

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
By using this web site, you accept the Terms of Use for this web site. Please read these Terms of Use carefully before using any part of this site. Please go here for information on ni.com's copyright infringement policy.
My Profile | Privacy | Legal | Contact NI © 2011 National Instruments Corporation. All rights reserved.    |    E-Mail this Page E-Mail this Page