NI Home
Cart Cart | Help
Hello Events Academic NI Developer Zone Support Solutions Products & Services Contact NI MyNI
You are here: 
NI Home > NI Developer Zone > NI Discussion Forums


Reply
Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

event structure lı while loop sonlanmıyor ??

event structure  kullanımında program sonlanmıyor. Event structure kullanımını örneklerden inceledim fakat sonuca ulaşamadım. Yardımcı olurmusunuz..

teşekkür ederim.

Member
Mehmet_SARIKOÇ
Posts: 13
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

Merhaba,

Event structure kullandığınızda eğer Timeout değeri olarak herhangi bir değer girmezseniz oluşturduğunuz diğer eventlardan hiçbiri gerçekleşmediği sürece sonsuza kadar bekleyecektir. Eventlardan en az birinin gerçekleştiğinden emin olun. 

İyi çalışmalar

 

Mehmet SARIKOÇ

Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

[ Edited ]

evet sıkıntı çözüldü.

  

   Aslinda başka bir sıkıntım daha var. Ekteki programda x ve y değerlerinin kayıtlı olduğu diziyi grafikte gösteriyorum. Limit testing.vi ile üst ve alt limit tanımlayarak grafiğin uygunluğunu test etmeye çalışıyorum. grafik üzerinde sağ tıklandığında "ust limit ekle" ve ya "alt limit ekle" butunlarıyla cursorun X ve Y konumuna göre limitleri belirliyorum.

                  Öncelikle limit specification.vi hata verdiği için grafik oluşmuyor. Limitleri belirlediğimde ise grafiği çiziyor fakat limit çizgileri benim belirlediğim noktalar üzerinde çıkmıyor.LV nin kendi örneklerini kullanarak yaptığım halde program hatalı çalışıyor.İnternettende buna benzer örnekler üzerinde çalışıyorum şu an.

 

Active Participant
Zafer.Depe
Posts: 348
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

Herkese merhabalar, bu hafta proje yoğunluğum hat safhadaydı forumlarla ilgilenemedim maalesef.

 

Öncelikle "Event Structure" sorunuzun cevabını ekliyorum. Eğer "Olay Penceresini" yazılımsal durdurmak yerine kullanıcının bir tetiği ile sonlandıracaksanız o tetiği yakalamak ve hatta kapatıp kapatmak istemediğini sorarak sonlandırmak en temel kullanımdır.

 

Siz "stop" tuşuna basarak sonlandırmak istediğinize göre bunu yakalayıp sonlandıracak şekilde kodunuzu düzelttim.

 

İkinci sorunuzu en baştan başlayarak açıklar mısınız? Kodunuzda ne yaptığınızı değil de ne yapmak istediğinizi açıklarsanız bir cevap vermeye çalışırım.

 

Kolay gelsin.

Zafer DEPE
Elektronik Müh. (Arge Yazılım ve Uygulama Müh.)
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

merhaba,

 

yapmak istediğim 2 boyutlu dizinin xy graph olarak çizdirip üst  ve alt limit belirleyerek okey yada red bilgisi almak.

 

Örneklerde bu durum mevcut ama belirlediğim limit noktaları grafikte yanlış yerde çıkıyor.Bu sorunun sebebini waveformun t0 ve dt değerlerinden kaynaklandığını tespit ettim.

Active Participant
Zafer.Depe
Posts: 348
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

Grafikte alt/üst sınır göstermenin en kolay yolu, sınırları sinyal gibi eklemektir. XY grap kullandığınıza göre ekleyeceğiniz sınırları sabit Y değerleri yaparken X için mevcut sinyallerinizden birinin X değerlerini kullanmanız yeterlidir.

 

alt-üst sınır ekleme.png

Zafer DEPE
Elektronik Müh. (Arge Yazılım ve Uygulama Müh.)
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

alt ve üst sınırlar tek bir değer değil,eğriyi takip edecek şekilde yapmak istiyorum. limitleri x ve y noktalarını eğriye benzer şekilde ben tanımlayacağim. iki eğri aynı grafikte gösterecek şekilde değil örneğin  x ekseni mesafeyi, y ekseni ise yükü temsil edecek.mevcut örnekleri inceliyorum ama buna benzer şelilde bi örnek yok.labview examples içerisinde örnek var fakat  limit çizgileri tanımladığım noktalardan farklı yerlerde çıkıyor.

Active Participant
Zafer.Depe
Posts: 348
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

Eğriyi takip etmekten kastınız nedir? Alt ve Üst sınırlar sabit değil de başka bir fonksiyon mu yani? Öyle bile olsa mantık aslında aynı. Bu fonksiyonu grafikteki diğer sinyaller gibi eklemeniz gerekiyor.

Zafer DEPE
Elektronik Müh. (Arge Yazılım ve Uygulama Müh.)
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

[ Edited ]

ekteki resimde yeşil eğri yük ve yol grafiğini göstermektedir. Kırmızı eğri üst limiti ,sarı eğri ise alt limit noktalarını temsil etmektedir. yük yol eğrisi üst yada alt limit dışına çıktıp çıkmadığını kontrol etmeye çalışıyorum. 

 

sizinde dediğiniz gibi üst limit , yol&yük eğrisi ve alt limit  birer eğri olarak grafikte gösterilir. grafiğin her x degerinde y değerlerinin üst ve alt değer arasında olup olmadığı kontrol edilir.

     Bunu  limit testing.vi ile yapmaya çalıştım ama tanımladığım limit noktaları grafikte farklı yerlerde çıkıyor. Aslında limit testing.vi da aynı mantıkta yapılmış.

Member
mckmk
Posts: 29
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

şunu da belirtmek istiyorum...

 

örneğin grafiğin x değerleri şu şekilde :  1   , 2   ,3   ,4    ,5   ,10  ,20  ,21  ,22 ,30

                       y değerleri ise           :  100,101,103,105,107,122,125,140,160,135 olsun.

 

x değeri 5 den 10 a atlamış. hal böyle iken ara değerilerin örneğin x'in 7  değerine karşılık gelen y değerini bilmediğimiz için limitlerin arasındamı değilmi kontrol edemem. Bunun için interpolasyon ile ara değerleri bulup (tabi limit grafikleri içinde interpolasyon yaparak) karşılaştırma yapmamız gerekir. Buna ek olarak daha farklı bir çözüm yolu varmı acaba.

By using this web site, you accept the Terms of Use for this web site. Please read these Terms of Use carefully before using any part of this site. Please go here for information on ni.com's copyright infringement policy.
My Profile | Privacy | Legal | Contact NI © 2011 National Instruments Corporation. All rights reserved.    |    E-Mail this Page E-Mail this Page