NI Home
Cart Cart | Help
Hello Events Academic NI Developer Zone Support Solutions Products & Services Contact NI MyNI
You are here: 
NI Home > NI Developer Zone > NI Discussion Forums

Reply
Active Participant
Zafer.Depe
0 Kudos

Re: event structure lı while loop sonlanmıyor ??

Verdiğiniz eğriler ve karşılık gelen sınır değerleri polinomla kolaylıkla ifade edilemeyecek verilerden oluşuyor. Ara değerler için interpolasyon yapmak yerine başka bir çözüm de aklıma gelmiyor ama bu sizin daha iyi bileceğiniz bir konu aslında. Ben ancak grafikte çizdirme konusunda fikir verebilirim. Ara değerler olsa da olmasa da sınır değerlerini çizdirme mantığı değişmiyor. Grafik denetimi girmiş olduğunuz tüm sinyaller için interpolasyon yapıyor. Sizin ayrıca ara değerleri hesaplayıp grafikte göstermeye çalışmanıza aslında gerek yok. Hesap yapıp sonuç elde edeceğiniz ara değerler varsa olnları hesaplayın ama grafikte göstermek için bu işlemi yapmanıza gerek yok.

Zafer DEPE
Elektronik Müh. (Arge Yazılım ve Uygulama Müh.)
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
0 Kudos

yukarıda bahsettiğim şekilde programın son hali ektedir.

Member
mckmk
0 Kudos

:smileyhappy:    merhaba zafer bey,bir kaç saniye ara ile msj gönderdik...

ara değerler grafiği çizdirmek için değil örneğin 0,5 aralıklarda grafik değerinin limitler arasında olur olmadığını karşılaştırmak için gerekiyor...Bunuda interpolasyon ile yaptım.programı inceleyebilirmisiniz acaba.

Member
mckmk
0 Kudos

lv 2010 vi ları ektedır

Active Participant
Zafer.Depe
0 Kudos

Akşam incelemeye çalışacağım kısmetse. Birkaç haftadır fazlaca yoğunum.

Zafer DEPE
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Active Participant
Zafer.Depe
0 Kudos

Kodu inceledim ama ne yapmaya çalıştığınızı pek anlamadım :smileyhappy:

Zafer DEPE
E3TAM A.Ş.
www.e3tam.com
Member
mckmk
0 Kudos

şöyle anlatmaya çalışayım...

iki adet değişken mevcut.örneğin yol ve yük... bunun xy grafiğini çizdiriyosunuz. Bu grafik çoğunlukla belli bir formda karşımıza çıkıyor. Grafiğin uygun olup olmadığını bizim tarafımızdan belirnenen üst ve alt limit ile belirliyoruz.eğer x ekseninin her bir kesitinde y değeri sınırların dışına çıkarsa grafik red olarak yorumlanıyor... 

By using this web site, you accept the Terms of Use for this web site. Please read these Terms of Use carefully before using any part of this site. Please go here for information on ni.com's copyright infringement policy.
My Profile | Privacy | Legal | Contact NI © 2011 National Instruments Corporation. All rights reserved.    |    E-Mail this Page E-Mail this Page