From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Waveform chart X eksenini değiştirme

Solved!
Go to solution

Merhabalar,

 

Labview de Y ekseni yük, x ekseni uzama olan bir grafik çizdirmek istiyorum. Ama x ekseni sürekli time türünde. Değiştirmeyi başaramadım. Grafiğin online olarak izlenebilmesi gerekiyor. Yani test süresince değişim gözlenebilecek. X/Y graph sanırım bu iş için uygun değil. Anladığım kadarıyla test bittiğinde grafiği çizdiriyor.

 

Cevaplarınız için şimdiden teşşekkür ederim.

0 Kudos
Message 1 of 14
(4,560 Views)

Uzama (x) ekseni dx ile ifade edilebilecek şekilde artan veri mi içeriyor?

Message 2 of 14
(4,554 Views)

Evet uzama verisi test süresince artarak devam ediyor. ancak sabit hızla değil.

0 Kudos
Message 3 of 14
(4,546 Views)

Sabit hızla değilden kastınız eşit zaman aralıklarıyla alınmıyor ancak eşit uzama (dx) aralıklarıyla alınıyorsa "Waveform Graph" kullanmanız işinizi görecektir. Aldığınız veriyi "Waveform" biçimine dönüştürünüz. Dönüştürürken "Build Waveform" kullanınız. "Y" verilerine yük dizisini, "dt" verisine de "dx" (örnek alınan birim uzama aralığı) giriniz. Elde ettiğiniz "waveform" grafikte istediğiniz şekilde görüntülenecektir. Time/Amplitude etiketlerini de Uzama/Yük şeklinde düzenleyebilirsiniz.

Message 4 of 14
(4,543 Views)

Zafer Bey cevaplarınız için teşekkür ederim. Tam olarak dediğiniz şekilde uyuyor. Burda bir sorun graph ile verileri anlık görmek mümkünmüdür. Yani test devam ederken grafiğin ilerlediğini görebiliyor muyuz ?

0 Kudos
Message 5 of 14
(4,522 Views)
Waveform chart kullanarak dediğinizi yapabilirsiniz. Waveform chartın üzerine sağ tıklayıp chart history length ilede son kaç waveformu görmek istediğinizi ayarlayabilirsiniz.
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 6 of 14
(4,482 Views)

Himmet bey anladığım kadarıyla Chart grafiklerde x eksenini değiştiremiyoruz. Benim istediğim, ölçtüğüm veriyi o eksende gösterebilmek , ve aynı zamanda o veriye karşılık ölçtüğüm yük değerine göre grafiği çizmek. Chart grafiklerde ben bunu başaramadım. 

0 Kudos
Message 7 of 14
(4,477 Views)
Anladım sorununuzu size örnek bir kod yazıp göndereceğim.
Saygılarımla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 8 of 14
(4,472 Views)

Waveform içerisinde kullandığınız "Y" değerlerini bağladığınız verileri bir dizide biriktirin. Grafikte gösterirken biriktirilmiş halini kullanın. Boyut çok uzun gelirse yine bu dizinin başından belli miktarını keserek kullanmaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda aldığınız her paketi bir dosyaya kaydederek saklarsanız ileride aynı yöntemle tekrar kullanabilirsiniz.

 

Himmet Bey'den önce örneği hazırladım sanıyordum meğer çoktan yüklemiş Smiley Surprised Smiley Very Happy. Yine de buna da bakarsınız.

0 Kudos
Message 9 of 14
(4,466 Views)

Merhabalar Ekten ilgili Demo.vi'a ulaşabilirsiniz.

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
Download All
0 Kudos
Message 10 of 14
(4,464 Views)