NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Veri okuma sorunu

Solved!
Go to solution

Merhaba,

 

LAbView'da yeniyim ve bir discrete observer based controler simülasyonu yapmam gerekiyor. Sistemi tasarladım. Deneme yapmak için önceden Matlab'da kaydetmiş olduğum veriyi kullanarak sistemin çıkışını görmek istiyorum. Read From Spreadsheet File VI kullanarak veriyi okuttum fakat simülasyon sırasında veriyi teker teker okutarak sistemi çalıştıramıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

0 Kudos
Message 1 of 7
(5,998 Views)

Veri okuduğunuz kod parçasını eklerseniz sorunuzu daha rahat cevaplayabiliriz. Ayrıca teker teker okutmaktan kastınız nedir onu da detaylandırınız.

0 Kudos
Message 2 of 7
(5,993 Views)

Merhaba, discrete time bir SISO sistem için observer based controler simülasyonu yapmak istiyorum. Giriş verisini textten okuduğum zaman bir vektör elde ediyorum. Discrete sistem, giriş olarak scalar bir değer istiyor, sorun aradaki dönüşümü yapamıyor olmam. Sistem giriş vektörünün ilk değerini okuyor ve öyle kalıyor. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

0 Kudos
Message 3 of 7
(5,985 Views)

Yazmış olduğunuz kodun benzetim kısmı ile ilgili yorum yapamam ama verileri dosyadan okuduğunuz kısımda takıldığınızı düşünüyorum. Mümkünse dosyayı paylaşınız ve satır satır mı sütun sütun mu okumak istiyorsunuz belirtiniz.

0 Kudos
Message 4 of 7
(5,973 Views)

Evet dediğiniz gibi dosyadan okuma kısmında takılıyorum. Okumak istediğim dosyayı da ekte gönderiyorum.

0 Kudos
Message 5 of 7
(5,967 Views)
Solution
Accepted by topic author AlpBa

Dosyayı okumak sorun değil ancak verileri nasıl işlemek istediğinizi tam anlayamadım. Bu 10 veriyi 10 kere simulasyona girmek ve her bir giriş için çıkış mı almak istiyorsunuz? Bir de scalar giriş olması lazım demişsiniz buna göre ikinci sütundaki verileri mi okumak istiyorsunuz? Bu tahmine göre örneği ekliyorum. 

Message 6 of 7
(5,958 Views)

Zafer Bey,

 

sorunu belirttiğiniz yöntemle çözdüm, ilginizden dolayı teşekkür ederim.

 

Alper BAYRAK

0 Kudos
Message 7 of 7
(5,952 Views)