NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Türkçeleştirmek

Solved!
Go to solution

Merhaba,

 

Ben yazdığım programda kullanılan alanları türkçeleştirmek istiyorum. Mesela Plot Legend alanındaki menülerin ingilizce değil türkçe görünmesini istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim acaba?

plotLegend.jpg


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 1 of 8
(6,354 Views)

Kod yazarken kullandığımız menüleri mi kastediyorsunuz yoksa kodu çalıştırınca denetim üzerine sağ tıkladığımızda açılan menüyü mü? Kod yazarken kullandığımız ise bunu değiştiremezsiniz. LV geliştirme ortamının hangi dillerde olduğu belli ve Türkçe henüz yok. Uygulama çalışırken sağ tıklayıp açılan menüleri ise kuulanıcı tanımlı menüler hazırlayıp değiştirebilirsiniz.

0 Kudos
Message 2 of 8
(6,352 Views)

Yukarıdaki örnekteki gibi mesela plot legend da sinyale tıkladığımızda color, line style vs gibi seçenekler çıkıor. Bunu ben türkçe karşılığının gözükmesini istiyorum.

Dil dosyası oluşturup orada Color = Renk diyerek türkçe seçeneğini kullanamaz mıyız, böyle bir ayar  yok  mudur labview da.. Sonuçta bir den çok dilde kullanılabiliyor. Biz de onun türkçe paketini oluşturamaz mıyız? En azından  kendim için gerekli olan kısımları.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 3 of 8
(6,349 Views)

Merhabalar;

 

 

LabVIEW'de gerek programlama esnasında açılan menüler, gerekse de uygulama çalışma esnasında açılan kullanıcı menülerindeki halihazır (default) dilin İngilizce'den farklı olabilme seçeneği Zafer Bey'in de belirtmiş olduğu gibi sadece belirli dillerde mevcuttur. Bu belirli diller günümüz itibarıyla (alfabetik sırayla) Almanca, Çince, Fransızca, Japonca ve de Korece'dir (Korece demek doğru bir tanım olmayabilir 🙂

Kişisel olarak ümit ediyorum ki Türkçe'de ilerleyen yıllarda bu listeye eklenecektir ve Türkçe forumun bu yönde atılan bir ilk adım olduğunu da düşünebiliriz. Bu konuda sizlerin de değerli katkılarıyla LabVIEW kullanıcı sayılarındaki artışın ve bu artışla doğru orantılı olarak Türkiye'de yapılan uygulamaların Dünya genelinde lanse edilmesinin önemli bir rol oynayacağını da düşünüyorum. 

 

Sorunuza dönecek olursak, çalışma esnasında mouse hareketlerine bağlı olarak açılan Plot özellikleri gibi kullanıcı menülerinin, menü açılmadan önce Filter tipi Event'lerle süzülmesi ve sizin oluşturacağınız Türkçe bir "custom" menü ile değiştirilmesi mümkün olabilir (şahsen denemedim, denenerek onaylanmasında fayda görüyorum). Ancak bu belirtmiş olduğum yöntem söylemesi kolay, uygulaması bir o kadar kolay olmayan bir yöntemdir. 

 

Acaba bu tipte bir yerelleşmeye niçin ihtiyaç duymaktasınız ? Uygulamanızı ve hatta kendinizi bir miktar tanıtabilir misiniz ?

 

 

Kolaylıklar dilerim.

 

 

Candan CANER

National Instruments Türkiye

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
Message 4 of 8
(6,345 Views)

Suanda yaptigimiz proje dahilinde Turkce bir yazilim gerceklestirmem gerekiyor ve bu menulere ihtiyacim oluyor. Fakat kullanici turkce dilinde bir yazilim istedigi icin cok zorlaniyorum. Tum menuleri teker teker tekrardan olusturup, kullanici icin turkce tanimlamam gerekiyor.

 

Adim Yasemin Barutcu. KURASER firmasinda AR-GE muhendisiyim. Firmamiz sayesinde Labview ile tanistim ve 1 senedir kendimi gelistirmeye calisiyorum. 


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
Message 5 of 8
(6,338 Views)

LV geliştirici ortamı Türkçe olmasa da geliştirdiğiniz yazılımlarda tam Türkçe desteği daha doğrusu kısmen dil bağımsız uygulama geliştirme imkanı sunar.

 

Uygulamanızda Türkçe menüler kullanmak istiyorsanız ne olursa olsun bunları tasarlamanız gerekiyor.  Ara yüz tasarlamak ne kadar uğraştırıcı ise kullanıcı menüleri tasarlamak da aynı oranda uğraştırıcı ve kodlama becerisinden oldukça farklı beceri gerektirir.

 

Menü oluşturmakla ilgili takıldığınız yer varsa yardımcı olmaya çalışırız.

0 Kudos
Message 6 of 8
(6,333 Views)

En azından menü oluşturmak için nereden, hangi dökümandan başlamam kolay olur bu dökümanların linkini verebilirseniz sevinrim.

 

Yardımlarınız için teşekkür ederim.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 7 of 8
(6,328 Views)
Solution
Accepted by topic author No_RegreTs

Denetimlere sağ tık menü eklemek için,

Sağ tık menü

 

Menü çubuğu üzerinde kullanıcı menüleri

Kullanıcı menüleri

 

Bunlar sadece birkaç örnek. "run-time menu", "shortcut menu" yazıp arama yaparsanız yüzlerce sayfa bulabilirsiniz. Özel olarak bir denetim ya da form için menü hazırlamak istiyorsanız ilgili kodu paylaşıp isteğinizi belirtebilirsiniz.

Message 8 of 8
(6,322 Views)