NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Sinus VI problem

Arkadaşlar sinüs formunda verileri kullanarak servo silindir sistemin uzamasını kontrol ediyorum ancak sinüs işaratleri tam sayı frekansta girdiğimde sorun olmadan çalışırken virgüllü sayılarda saçmalaıklar yaşıyorum. Sebebini ve nasıl düzelteceğimi bilen varmıdır.? Ekte basit örnek mevcuttur.

0 Kudos
Message 1 of 8
(6,031 Views)

Örneğinizde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ondalık frekanslarda da olması gerektiği gibi çalışıyor. Göstergeyi Chart yerine Graph kullanmanız burada daha uygun olur. Bunun dışında bir sorun yok. Belki farkedememişimdir, ne gibi bir sorunla karşılaşıyorsunuz ve ne elde etmek istiyorsunuz?

0 Kudos
Message 2 of 8
(6,030 Views)

Selamlar,

 

Örnekte fs, frekans ve frekans-2 değerlerini değiştirdim ancak ben de gözle görülen bir sorun yaşamadım.

Acaba yaşadığınız sorun ondalık sayı elde etmek için "nokta" yerine "virgül" karakteri kullanılması gibi bir yerelleştirme problemi olmasın?

 

i.ç.

0 Kudos
Message 3 of 8
(6,023 Views)

Zafer bey kontrol sırasında bariz olarak bir kontrolsüzlük ortaya çıkıyor. Tam sayılarda sorunsuz çalışmakta ama virgüllü sayılarda sorun oluyor. Benim dikkatimi çeken array indikatörde tam sayı frekans girdiğinizde sayılar sıralanmakta iken ondalık sayı girdiğinizde sürekli bir değişim olmakta ...

0 Kudos
Message 4 of 8
(6,022 Views)

Arkadaşlar, sinüs fonksiyonunun çalışmasında bir sorun yok. Sanırım sizin belirttiğiniz örnekleme frekansı ve alınan örnek miktarına bağlı olarak hep 1snlik paketler alınmasında. Frekansı 1'in altına düşürdüğünüzde (örn. 0,5) sinüs fonksiyonu ilk saniye için sinüsin ilk parçasını (0-180 derece), ikinci saniye için ikinci parçasını (180-360) oluşturuyor. Frekans 0,5 için örnek miktarını iki katına çıkarırsanız (2000 adet) sinüsün tam bir peryot oluştuğunu göreceksiniz (Chart yerine Graph kullanın daha iyi anlaşılacaktır) Ancak süre 1 sn değil 2 saniye olacak doğal olarak. Smiley Happy

0 Kudos
Message 5 of 8
(6,019 Views)

Sayin Zafer bey,

 

Göstergeyi Chart yerine Graph kullanmanız burada daha uygun olur.

 

diye oneride bulunmussunuz.

 

Bu 2 secenegi hangi durumlara gore belirlememiz gerekiyor???

 

Tesekkurler ederim.

0 Kudos
Message 6 of 8
(5,951 Views)

Chart "stack" olarak çalışan bir denetim. Mesela saniyede birkaç kere değişen değerleriniz var bunları chartta gösterdiğinizde geçmişte aldığınız verileri de içerecek şekilde "stack size" miktarınca görüntüleyebilirsiniz.

 

Graph ise anlık olarak veri gösteren bir denetimdir ve yeni veri geldiğinde eski veri silinir. Bunu ise mesela saniyede 10.000 veri alıyorsunuz ekranda görüntülemek istediğinizde kullanmanız daha doğru olur.

 

Genel olarak sinyalleri gösterirken graph, yavaş değişen değerleri arka arkaya göstermek istediğimizde chart kullanırız.

0 Kudos
Message 7 of 8
(5,943 Views)

Tesekkurler Zafer bey detayli ve anlasilmasi kolay sekilde anlattiginiz icin...

 

Saygilar...

0 Kudos
Message 8 of 8
(5,937 Views)