NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Signal generation

Merhabalar

Elimde ni-usb 6341 daq var ve sinus akım dalgası üreten bir akım kaynağı gibi davranmasını istiyorum.Mümkün müdür acaba?Teşekkürler.

0 Kudos
Message 1 of 3
(5,191 Views)

Kartınızın analog çıkış kanalları voltaj değişimi sağlayabildiği için, doğrudan akım ayarlaması yapmanız mümkün değildir.

Ancak kartın bağlanacağı yük bilinen bir değerde ise, uygulamış olduğunuz voltaj değerleri yine bilinen akım değerlerine karşılık gelecektir. Ancak burada kartın kanal başına akım çıkış limitinin -+5 mA olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre örneğin 1k Ohm'luk dir direnç üzerinde -+5 V'luk bir sinüs gerilimi uygulayarak -+5 mA'lik bir sinüzoidal akım geçmesini sağlayabilirsiniz. Kanal başına akım miktarını arttırabilmek için iki çıkış kanallını paralel bağlamayı değerlendirebilirsiniz. Bu sinyali, harici bir akım güçlendiriciye uygulayarak daha yühsek seviyelere de çıkmak mümkün.

 

Burada hazır alternatif olarak, http://www.ni.com/example/30304/en/ dökümanında anlatıldığı üzere PC tabanlı bir DC güç kaynağını kullanmayı düşünebilirisiniz.

 

Eğer uygulamanız gereken akım sinyali endüstriyel kumanda sistemlerinde simulasyon amacıyla ise (4-20 veya 0-20 mA) bu durumda doğrudan akım çıkışına sahip DAQ ürünlerinden edinmeniz işinizi kolaylaştıracaktır (örn. 6236/6238 veya USB-9265).

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 3
(5,186 Views)

Çok teşekkürler Candan Bey.

0 Kudos
Message 3 of 3
(5,178 Views)