From 04:00 PM CDT – 08:00 PM CDT (09:00 PM UTC – 01:00 AM UTC) Tuesday, April 16, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SbRio 9636 ile Ethernet Çoklayıcı Kullanımı

Merhabalar,

 

SbRio 9636 üzerindeki ethernet portundan birden fazla sistemi kontrol etmek, aynı zamanda programlama ve arayüz içinde kullanmak istiyorum. Bu işlem için ethernet çoklayıcı kullanabilirmiyim yada bu işlem için önerebileceğiniz çözümler nelerdir? 

 

Feti K.

 

0 Kudos
Message 1 of 8
(4,259 Views)

Ethernet çoklayıcı dediğiniz "hub/switch" değil mi? Ağ oluşturabilmek için başka seçeneğimiz yok 🙂 Yoksa sadece iki nokta arasında iletişim olur.

0 Kudos
Message 2 of 8
(4,239 Views)

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Zafer Bey,

Evet çoklayıcan kastım "hub/switch" ve bununla nasıl bağlantı kurabilirim yada önce ethernet üzerinden programı yazıp sonra aygıtı ethernete takarak nasıl RT olarak veri iletişimi kurabilirim. Bilgisayar üzerinden LabVIEW ile iletişim kurabiliyorum fakat sbrio dan RT olarak iletişim kuramıyorum. 

 

0 Kudos
Message 3 of 8
(4,230 Views)

sbRIO aygıtına Labview ortamından erişiyor olmanız kendi yazacağınız uygulama ile dış ortama açılmak olmuyor. Bunun için ethernet kullanıyorsanız birkaç seçeneğiniz var;

 

1.TCP/IP kütüphanesini kullanarak belli portu dinleyebilir ve gelen bağlantıları yakalarsınız. Yada karşıdaki cihazın ilgili portuna bağlanarak veri aktarırsınız. Bu şekilde yaptığınızda platform ve uygulama bağımsız bir haberleşme kanalı oluşturmuş olursunuz.

2.Benzer şekilde UDP/DataSocket ile haberleşebilirsiniz.

3.OPC sunucu kurarak etiketler üzerinden haberleşebilirsiniz.

4.Labview ortamına özel olarak "Shared Variable" yada "Network Stream" üzerinden haberleşebilirsiniz. Bu seçenek sadece destekleyen cihazlarda ve Labview ile geliştireceğiniz uygulamalar arasında haberleşecektir.

 

İlgili örnekler kütüphanede bulunmaktadır. İncelemenizi öneririm.

0 Kudos
Message 4 of 8
(4,224 Views)

Zafer Bey galiba problemimi size pek anlatamadım. Elimizde Ethernet arayüzlü 1 sensor var ve bu sensörden Sbrio ile very okumamız gerekli. Sbrio'da tek Ethernet portu mevcut oda compile işlemi için kullanılıyor. Compile işlemi bittikten sonra RT olarak sbrio ya ethernet arayüzlü sensörümü takarak veri okumam gerekiyor.

0 Kudos
Message 5 of 8
(4,213 Views)
Pc'niz, sbrio ve sensoru ayni hub/switch'e baglayarak ortak bir ag kurmaniz yeterli olacak gibi duruyor. Gozden kacirdigimiz birsey var mi ? Pc hem sbrio'yu programlar hem de sbrio calisirken gelen verileri okur. Sbrio uzerindeki ethernet portu aslinda cift isi ayni anda yapan bir porttur, eskiden Mikrodenetleyicilerde ayri bir programlama arayuzu ve pc ile haberlesme icin uart arabirimi olurdu, ama sbrio icin bu tip bir durum soz konusu degildir.
(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 6 of 8
(4,209 Views)

Vallahi siz mi anlatamadınız biz mi anlatamadık bilmiyorum Smiley LOL

 

Candan'ın da söylediği gibi bir "hub/switch" e hem sbRIOyu hem sensörü hem de bilgisayarı bağlayarak kullanabilirsiniz. Yalnız sbRIO normalde kendi başına çalışmak üzere tasarlanmış bir cihazdır. Yaptığınız yazılımı derleyip içine gömdükten sonra bilgisayardan bağımsız (Labview ortamında kodu koşturmanıza gerek kalmadan) çalıştırabilirsiniz. Böyle bir durumda switch/hub gerekmeden tek porta (isterseniz yine switch/hub kullanabilirsiniz) sensörü bağlayarak veri toplayabilir ve sbRIO içine kaydedebilirsiniz. Daha sonra bu verileri bilgisayara aktarabilirsiniz.

 

0 Kudos
Message 7 of 8
(4,196 Views)

Hub switch ile IP yapılandırması yapınca sorun ortadan kalktı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 

İyi günler.

0 Kudos
Message 8 of 8
(4,189 Views)