From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Rastgele Titreşim Testi ( Random Vibration Test ) [cDAQ-Shaker]

Solved!
Go to solution

Merhaba;

 

Hali hazırda ASTM gibi standartlaştırma toplulukları tarafından kulanımı önerilen tireşim testi formlarından Random Vibration Test metodunu labview'de yapmak teşebbüsünde bulunuyorum. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vRvLWWagFDo   -  Bu Videoda olduğu gibi titreşim tablasına c-DAQ ile farklı frekans, genlikte ve farklı formlarda analog sinyaller göndererek random bir titreşim testi yapmak istiyorum. Shaker'a ait bir sürücü bulunuyor, ancak bu test için ayrı bir yazılım satın almak gerekiyor.

 

Bende bulunan bazı sistemler şöyle:


1- cDAQ Şasesi (9174)
2-NI-9263 Output modül (Waveform Generation)
3-NI-9234 Input modül (Acquire)
4-Shaker Vibrasyon test makinesi ( LDS-450) ve Amfi(PA-9550)
5-İvme Ölçerler (2-3 farklı tipte)

 

Bu resimde olduğu gibi labviewde bir programı nasıl yapabilirim. Benzer bir .vi mevcut ise akademik çalışmarların ilerlermesinde önemli adımların atılmasına imkan tanıyacaktır.

 

(power spectral density, endurance test, ASTM , sweep sine)

 

Mail : erenuslu4254@gmail.com

 

 

 

0 Kudos
Message 1 of 3
(3,956 Views)

Böyle bir uygulama bilen için nispeten kolay bilmeyen için zor olacaktır. Çok genel bir ifade olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu türden uygulamalara ülkemizde çözüm üreten firmalar (biz de üretebiliriz) mevcuttur ve bu çözümler proje kapsamında ele alınmaktadır. Titreşim masasının (shaker) tasarımı, otomasyonu, yazılımla kontrolü ve üzerindeki ivme ölçerlerden (accelerometer) veri alınması bu firmaların standart işleri olmakla birlikte konuya hakim olmayan birisi için pek kolay olacağı söylenemez. Kısacası bu sisteme sihirli bir formül sunmaya çalışmak yerine ilgili firmalarla direk irtibata geçmenizi öneririm.

 

Reklam olacağını düşüncesiyle şirkete yönlendirmeyi pek uygun bulmuyorum ancak çözüme daha kolay ulaşabileceğinizi düşüerek isterseniz benimle (şirket üzerinden) irtibata geçebilirsiniz. Akademik bir çalışmaysa belli noktaya kadar ücretsiz destek vermeye çalışabiliriz. Yada benzer diğer firmalarla doğrudan irtibata geçiniz.

0 Kudos
Message 2 of 3
(3,936 Views)
Solution
Accepted by topic author erensakarya
Merhabalar iletişim bilgilerinizi himmetgencer@gmail.com adresine yollayabilir misiniz?
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 3 of 3
(3,916 Views)