NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NI cRIO 9074 - Real Time uygulaması ve gecikme sorunu.

Merhabalar,

 

Nı cRIO-9074 şasisine yazmış olduğum programları real time olarak build edip, set as start up olarak ayarladıktan sonra şasiye gömüyorum daha sonrasında şasiyi reboot ediyorum. (disconnect hale geçiyor bu arada) Fakat sisteme gömmüş olduğum programın çalışmaya başlaması yaklaşık olarak 30 sn sürmekte. Bu gecikme zamanını nasıl kısaltabilirim? .... Şimdiden teşekkürler....

 

 

Metin

0 Kudos
Message 1 of 3
(4,978 Views)

Merhabalar aşağıdaki linkten sizin sorunuza benzer bir soruya ve buna verilen cevaba ulaşabilirsiniz. Direk gecikmeye yönelik net bir çözüm olmasa da mantıklı bir yanıt verilmiş. 

 

http://forums.ni.com/t5/Real-Time-Measurement-and/cRIO-boot-up-time/td-p/1740136

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
Message 2 of 3
(4,972 Views)

Metin Bey merhabalar;

 

Öncelikle tüm forum katılımcılarına genel bir bilgi olması açısından cRIO işlemcinin boot süresinin (9074'ün RTOS boot süresi + sizin RT uygulamanızın yüklenmesi için bu örnekte yaklaşık 30 sn.) uygulamanız açısından bir önemi olup olmadığını sormak isterim. Bu yönde aldığımız geri beslemelerin neredeyse tamamı uygulama geliştirme süresince oluşan beklemelere yöneliktir ve şahsi kanaatimce kişisel konfora yönelik geri bildirimler olarak sınıflandırılabilinir.

 

Kontrol uygulamaları için kontrole yönelik algoritmaların ön yükleme süresinin azami derecede azaltılması için en iyi yöntem Himmet Bey'in bilgi paylaşımında bahsi geçen cRIO'ların dahili FPGA'lerinin daha verimli kullanılması ile gerçekleşebilmektedir. Bu konuda detaylı bilgi ilgili linkte bulunabilinir.

 

Bunun haricinde RT işlemci (CPU) bazında ve uygulama bazında aklıma gelen diğer önerileri de sizinle paylaşmak isterim:

 

1) Daha hızlı CPU'ya sahip cRIO'ların kullanılması RTOS ve uygulama yükleme sürelerini azaltmaktadır. Bu bağlamda NI-9025 veya 9081/82 model CPU'ların aynı uygulamayı daha hızlı yükleyebileceğini söyleyebiliriz (hız avantajına karşılık maliyet-güç tüketimi dezavantajı olduğu göz önünde bulundurularak).

2) Aynı CPU üzerinde RTOS boot süresini kısaltmak için RTOS'da kurulu ancak kullanılmayan yazılım parçaları azaltılabilinir (örn. varsa Web Server, OPC UA gibi sunucu hizmetleri, IMAQ, Softmotion gibi çeşitli sürücüler RTOS yükleme süresini uzatmaktadır).

3) Aynı CPU üzerinde uygulamanızın yüklenme süresini kısaltmak için ise uygulamanızı alt yordamlara bölebilir ve sırasıyla ilgili subVI'ları önem sırasına/önceliğine göre çağırabilirsiniz. Burada eğer subVI'larınızı "reentrant" özelliğinde oluşturacak olursanız uygulamanızın ilk yüklenme süresi küçük bir miktar daha azalacaktır.

4) Network etkileşiminin devre dışı bırakılması (Remote Panel execution, Shared-Variable vb.) ya da 3. maddeki gibi ertelenmesi uygulamanın yüklenme süresini kısaltacaktır.

 

Listedeki son 2 madde uygulama performansının geliştirilmesine yönelik yönergeler olup, bu konuda bilgi ve örnekler LabVIEW Performance eğitimi içeriğinde bulunmaktadır.

 

İyi çalışmalar dilerim.

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
Message 3 of 3
(4,964 Views)