NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NI PCI-6221 Sayıcı/Zamanlayıcı Uygulaması Hk.

 

Değerli Arkadaşlar Merhaba,

 

NI PCI-6221 DAQ kart yardımıyla sayıcı/zamanlayıcı girişine 3333 mikrosayine "1", 3333 mikrosaniye sonra "0" değeri gelmekte. Bu zaman farkı değişmekte bazen 3330 olmakta bazende 3340 olmakta. 

Benim yapmak istediğim "1" den  "0" ve "0"dan "1" geçiş zamanlarını bir diziye aktarmak daha sonra aktardığım dizinin FFT sini almak istiyorum.

Bu işlemi nasıl yapmalıyım, sayıcı/zamanlayıcı değilde farklı bir giriş mi tercih etmeliyim?

 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 

 

 

   

0 Kudos
Message 1 of 3
(3,848 Views)

Merhaba;

 

Yapmak istediğiniz uygulama için Counter/Timer fonksiyonlarının iyi bir sonuç vereceğini pek düşünmüyorum. Belki Counter'ın Duty Cycle ölçümü işe yarayabilir.

PCI-6221 kartı; "Correlated DIO (8 clocked lines, 1 MHz)" özelliğine sahip bir karttır. Bu özellik saayesinde ilgili dijital kanalları (muhtemelen Port 0, manuelinden kontrol edebilirsiniz) tıpkı bir analog ölçüm kanalı gibi örnekleyebilirsiniz.

Konuya ilgili örnek için LabVIEW Example Finder'dan Hardware Input and Output -> DAQmx -> Digital Input -> "Digital - Continous Input" örneğini inceleyebilirsiniz.

Bu örneği biraz modifiye ederek 0'dan 1'e ve 1'den 0'a geçişlerinin zamanlarını tespit edebilecek algoritmayı eklemeniz gerekli ve yeterli olacaktır.

 

Zaman dizisinin FFT'si ne işe yarayacak acaba ? İstatistik dağılım (ortalama, medyan vb.) fonksiyonları daha ilgi çekici olur gibime geliyor.

 

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 3
(3,667 Views)

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

 

Örneği inceleyip gerekli değişiklikleri yapmaya çalışacağım.

 

Zaman serilerinin farkı;

Aslında 3 fazlı bir sistemin, akım değerlerinin sıfırdan geçiş anlarının, zamanını elde etmek istiyorum -> link

Zaman farkları eğer anormal bir durum yok ise 3333 mikrosaniye olması gerekiyor. Anormal durumları gözle görmek mümkün olmamakta, FFT aldırınca arızalı durum ortaya çıkmakta.

 

 

 

 

0 Kudos
Message 3 of 3
(3,649 Views)