NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NI 9227 Input current ?

Merhabalar 

 

NI 9227 kartıyla DC akımlarıda ölçmemiz mümkün müdür? Bu soruyu sormamın sebebi data sheet indeki akım aralığını  -+ 5 Arms olarak göstermişler ve rms değer genelde AC akım ve gerilimler için verilen bir değerdir. 

 

 

Metin

0 Kudos
Message 1 of 4
(4,990 Views)

Metin Bey merhaba;

 

9227 ile DC akım ölçebilirsiniz. Ürünün genel kullanım gördüğü alan güç analizi uygulamaları olduğu ve ilgili sektörde ölçüm aralıkları RMS değerler ile ifade edildiği için ürün sayfasında öncelikli olarak bu değerler yazılmaktadır. Parantez içersinde ise anlık azami ölçüm değeri ifade edilmektedir (14A).

 

Eğer 4 kanaldan aynı anda yüksek oranda bir DC akım okuması yapmanız gerekirse, bu durumda kanal başına çekilen akım değerinin 5A (dc) aşmamasına özen göstermelisiniz.

 

İyi çalışmalar dilerim.

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 4
(4,986 Views)
Merhaba,

Ürün dokümanında Input Coupling olarak DC belirtilmiş.
Bu da DC sinyalin bloke edilmediğini gösterir, yani DC akım okuması yapabilirsiniz.

Cihaz 1 saniye boyunca 10 Arms ya da 14-15 Adc akıma dayanabiliyor. Sonrasında ise 5Arms'de 19 saniyelik bir soğuma süresine ihtiyaç duyuyor. Bu sayede anlık "inrush" tabir edilen akımları (cihazlar ilk açıldığında kısa süreli yüksek akım çekebiliyorlar) da okuyabilirsiniz.

Gerilim seviyeleri konusuna da dikkat etmeniz gerekecektir. NI sayfasındaki ürün kullanıcı kitabı oldukça detaylı anlatmış bu konuyu.

Kolaylıklar dilerim
S. Eren BALCI
IMESTEK
Message 3 of 4
(4,984 Views)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

0 Kudos
Message 4 of 4
(4,980 Views)