NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lazer Kontrolü

Arkadaşlar herkese merhaba, 

Benim bir konuda fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Yönettiğim bir projede yüksek güçlü bir lazer modülünün LabVIEW ile kontrolünü yapmam istendi. Daha önce çok fazla LabVIEW projesi yaptım ama hiç controller veya direkt olarak makinaya yazmamıştım. O yüzden haberleşme konusunda çok fazla tecrübe sahibi olduğumu söyleyemem. Şuana kadar yaptıklarıma gelince; cihazla bir köprü bağlantısı kurmak için ekte gösterdiğim gibi bir vi yazdım. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere herhangi bir voltaj değeri okuyamadım. Bu konu ile alakalı fikir beyan edebilecek olan var mı? Bu arada elimde cRIO, Analog girş/çıkış modülleri ve birtane de NI9871 haberleşme modülü var.

 

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 1 of 5
(3,051 Views)

Ekteki resimden anladığım kadarıyla seri port üzerinden cihazdan veri okumaya çalışıyorsunuz. Öncelikle kablo bağlantılarınızı, seri port parametrelerinin cihaz ile uyumluluğu kontrol ediniz. Sonrasında cihazın bu bilgileri nasıl gönderdiğini bilmeniz gerekir. Belli peryotlarla sürekli mi gönderiyor yoksa siz talep ettikçe mi gönderiyor. Yazmış olduğunuz resimdeki kodda aldığınız veriyi While loop sonlandıktan sonra kullanıyorsunuz. Fakat While loop için herhangi bir durdurma koşulu yok, dolayısıyla hicbir şey görememeniz normal. Diğer modüller ile ne yapacağınız ne yapmak istediğinize bağlı 

0 Kudos
Message 2 of 5
(3,039 Views)

Zaman ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim.

Ordaki while loop'u o şekilde yerleştirmemin sebebi sistem içerisinde bir önceki prosesten kalan bitlerin çekilip çekilemediğini kontrol etmekti. Aynı programı while loop olmadan da yazmıştım fakat sonuç aynıydı. Öte yandan, cihazın üstündeki kendi yazılımdan gözlemlediğim kadarıyla veri sürekli çekiliyor çünkü real-time anlık kontrol yapılması gerekiyor. Benim ne yapmak istediğime gelince; lazerin üzerindeki parametreleri (atım sayısı, atım enerjisi, tekrar sayısı vs.) kontrol edip istediğim gibi yönetmem gerekiyor. 

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 3 of 5
(3,028 Views)

Cihazın kullanım kılavuzunda bu verileri nasıl alabileceğiniz yazıyordur. Seri port üzerinden bir istek göndermeniz gerekiyor olabilir. Bunun dışında kablo bağlantısı, cihazın haberleşme parametreleri ve programınızın seri port parametreleri doğruysa çalışmaması için bir neden yok. Kodunuzu paylaşırsanız kodla ilgili bir sorun olup olmadığına bakabiliriz.

0 Kudos
Message 4 of 5
(3,022 Views)

Cihazı anlayıp dinlemeniz lazım. hislerini duygularını başka türlü anlayamazsınız. Başka bir deyişle cihaz sizinle konuşmak istiyormu? Sorduğunuz sorulara cevapmı vermek istiyor yada sadece sizin dinlemenizimi istiyor. Öncelikle bunları bilmelisiniz.

Örnek olarak basitçe şöyle bir konuşma;

siz : Hey ordamısın?

Makina: Evet Burdayım.

siz: Hazırmısın?

Makina: Hayır değilim.

Siz: Hazır olunca haber et.

Makina: Bakarız.

Siz: Hazırmısın?

Makina: Evet Hazırım.

Siz: 3 tane atış yap.

Makina: Yaptım bile.

Siz : 5 Tane atış yap.

Makina: Bir sorunum var yapamıyorum.

.......gib gibi

bu konuşma böyle uzar gider.

Kısacası tüm olayların bir döngü içerisinde olması gerekli ve makinanın nasıl konuştuğunu bilmelisiniz.

İyi Çalışmalar dilerim.

İsmail NİSAN

0 Kudos
Message 5 of 5
(3,000 Views)