NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labwindows Driver ını Labview e Dnüştürmek

Solved!
Go to solution

İyi günler, size labview hakkında bir sorum olacaktı. Bizim elimizde labwindows driver ı mevcut. Biz bu driveri labviewe döndürmek istiyoruz. Bunun için Ni nin siteseindeki generator yardımıyla function tree yi oluşturduk. Bize 23 tane vi verdi. Biz bunları birleştiremedik. Bu konu hakkında yardımcı olursanız seviniriz.

0 Kudos
Message 1 of 10
(7,372 Views)
Solution
Accepted by topic author seroglu

Labwindows sürücüleriniz dll değil mi? Eğer dll ise Labview içerisinden "call library function" ile doğrudan çağırabilirsiniz. Bu çağrılarda sorun giriş çıkış değişkenlerinin tipinin düzgün belirlenmesi ve çağrı şeklinin doğru yapılmasıdır. Sanırım sizin kullandığınız üreteç program aynı şeyi yaptı ve dll çağrısı yapan alt VI lar oluşturdu. Muhtemelen giriş çıkış değişkenlerini de düzgün oluşturdu. Eğer bu şekildeyse bu VI ları kullanmak gayet kolay olur ancak farklı bir durum  varsa detaylı bilgi verirseniz önce konuyu çözelim.

0 Kudos
Message 2 of 10
(7,366 Views)
Zafer bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Kullandığım converter dediğiniz gibi içinde call library function olan vi lar yarattı. Bu vi ları cihazımla tek tek kullandığımda çalışıyor... ama biz tam anlamıyla bu vi ları birleştirip tek bir program yapmayı istiyoruz. eğer isterseniz vi ları gönderebilirim.
0 Kudos
Message 3 of 10
(7,362 Views)
Zafer Bey; labwindows sürücülerim .h , .c ve .fp uzantılı... ama convert generatörü ile çevirdiğimde dll yaratıyor...
0 Kudos
Message 4 of 10
(7,353 Views)

Hmm sanırım işin asıl noktasına geldik. Bu duruma göre sizin sürücü probleminiz aslında yok. Sisteminizle çalışan sürücüleriniz Labview kodlarına dönüştürülmüş. Anladığım kadarı ile bir test düzeneğiniz var ve bu sürücüler kullanılarak test düzeneğinize belirlediğiniz reçeteleri işletmek istiyorsunuz ve elde edilen verileri bilgisayara aktaracaksınız. Elde sürücüler olduktan sonra bu kısım hakikaten zor değil ancak tam zamanlı bir iş yerinde çalışıyorum ve zaman ayırabilir miyim bilmiyorum. Normalde şirkette bu tür işlerle ilgileniyoruz ve işin zorluk derecesine göre şirkette farklı arkadaşlar işi ele alabilirler. Siz temel düzeyde bir test programı hazırlayabilirseniz bunun üzerinde eksik kalan kısımlar yada hatalarla ilgili yardımcı olabilirim ancak tümünü yazmam mümkün değil. Eğer şirketimizle irtibata geçerseniz tümünün yazılması konusunu değerlendirebiliriz. Çalışmanız üniversite çalışması ise şirket işin durumuna göre karşılıksız olarak da destek olabilir.

 

Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum :mansad:.

 

Zafer DEPE

 (Labview Developer)
ArGe Yazılım ve Uygulama Müh. 
E3TAM A.Ş.
Esentepe - İstanbul
Tel :   0212 275 2280
Faks : 0212 273 2319

zafer@e3tam.com
www.e3tam.com

0 Kudos
Message 5 of 10
(7,350 Views)
Zafer Bey; ben tekrar size teşekkür ediyorum... ben dediğiniz gibi yapıp şirketinizle irtibata geçebilirim. ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. iyi çalışmalar
0 Kudos
Message 6 of 10
(7,340 Views)

Rica ederim. Keşke elinizde programınız hazır olsaydı, düzeltmeler yapmak için kodu gözden geçirebilirdim belki. Ancak, anladğınızı umarak, daha ötesini proje yoğunluğum nedeni ile yapmam zor.

Şirketimizle irtibata geçerseniz İstanbul içerisinde iseniz belki aynı gün sizi ziyaret edebiliriz. Hemen orada yapabileceğimiz birşey ise karşılıksız olarak destek de olabiliriz.

İyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 7 of 10
(7,336 Views)

Profesyonel yazılım geliştirme hizmeti konusunda Zafer Bey'in önerisi kısa vadede ve proje bazlı talepleriniz için belki de en doğru seçim olacaktır.

 

Eğer uzun vadede, sizler de kendi başınıza bu tip yazılımları geliştirmeyi düşünecek olursanız, sertifikalı LabVIEW eğitimlerimizden faydalanmanızı önerebilirim. İstanbul ofisimizde ve Ankara - Bursa - İzmir bölgelerinde bu eğitimleri dönem dönem gerçekleştirmekteyiz. 

 

Saygılarımla;

 

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 8 of 10
(7,274 Views)

merhaba candan bey; kurslarınız hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim...

0 Kudos
Message 9 of 10
(7,247 Views)

Merhabalar Ahmet Bey;

 

 

En yakın zamanda gerçekleşecek eğitimler hakkında bilgi için her zaman İstanbul ofisimizi (+90 - 212 - 279 30 31) arayabilirsiniz.

 

 

Saygılarımla;

 

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 10 of 10
(7,134 Views)