NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview ve romote monitoring & control ?

Herkese merhabalar,

 

biraz genel bir başlık açtığımın farkındayım. Yaklaşık üç yıldır aktif bir şekilde labview de program tasarlamama rağmen bu programlarla uzaktan kontrol ve izleme uygulaması yapmadım. Bu konuyla alakalı 3 tane sorum olacak sizlere;

 

1. Bu başlık içinde geçen konuyla ilgili, sitede yeni başlayanlara göre bir manual yada bilgilendirme kısmının olduğu bir link varsa paylaşırsanız çok

sevinirim

 

2. Labview vi. programlarındaki verileri, uzaktan görüntülemek için web aracının dışında başka yöntemlerde var mı ? Yani internetin olmadığı yerlerde iki bilgisayar arasında remote monitoring/control yapmaya imkan sağlayan (bluetooth teknolojisi gibi) national instrument'e ait bir fiziksel donanım var mıdır ?

 

3. SbRIO 9642 XT içine gömmüş olduğumuz bir programın arayüzünü (front panel), çalışırken kablosuz olarak başka bilgisayarda nasıl görüntüleyebiliriz ?

 

sorularım bu kadar. Cevaplandırırsanız çok sevinirim. Kolay gelsin...

 

 

Metin

 

0 Kudos
Message 1 of 5
(4,961 Views)

Metin Bey Merhabalar, 

 

Remote monitoring, control, data transferi vb... bilgisayarlar arası iletişim için uygun menzil şartlarında kablosuz wireless Ağı veya zigbee mesh topolojisi kurabilirsiniz. Bunun için çok özel bir fiziksel donanıma ihtiyacınız yok. Örneğin  basit kablosuz bir modem ve birkaç wireless Router ile bu işi çözebilirsiniz.(local kablosuz ağ) Yada dediğim gibi mesh topolojisini destekleyen örneğin xbee marka alıcı vericiler ile bu dediklerinizi yapabilirsiniz. 

Aslında son sorunuzuda cevap olarak RIO Modülünüzü yukarıda bahsettiğim gibi wireless bir ağa bağlayıp verilerinizi kablosuz olarak istediğiniz bilgisayara gönderebilirsiniz. 

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Takıldığınız bir nokta olursa tekrardan yazarsınız elimden geleni yaparım. 

 

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 5
(4,950 Views)

NI ürünleri için sanırım bu link işinizi görecektir.

 

http://www.ni.com/wsn/

 

İyi Çalışmalar.

0 Kudos
Message 3 of 5
(4,948 Views)

Kerem bey ve Himmet bey teşekkür ederim... Kapsamlı bir araştırma için iki mesajında faydalı olacağını düşünüyorum... Kolay gelsin...

 

 

Metin

0 Kudos
Message 4 of 5
(4,940 Views)

Merhaba,

 

Aşağıda web bağlantısı verilmiş olan videoda konuyla ilgili olarak ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabileceğinize inanıyorum:

http://www.ni.com/webcast/3043/en/ (Remote Connectivity with LabVIEW Systems)

Ümit Kıcık | National Instruments Türkiye |
0 Kudos
Message 5 of 5
(4,925 Views)