NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview Kullanici Kontrolu Active Directory Haberlesmesi

Selamlar,
Projemizde degisik guvenlik seviyelerindeki kullanicilari `DirectorySearcher` ya da LDAP kullanarak active directory ile haberlesmek istiyorum.
Ihtiyacim olan bilgi memberof.jpg deki her bir kullanicinin uyesi oldugu windows user groups bilgisini labviewden okuyabilmek.

 

Sorun: Error 1172 (Probe.jpg) (Directory Searcher Filter property node input syntax hatasi olabilir?)

 

Ekte gondermis oldugum exp-ad-40003-testad-010.vi sini sorunsuz calistirabilen ya da boyle bir uygulama icin fikri olan paylasimda bulunabilirse sevinirim.

 

Forumda ihtiyac duydugum bilgiyi ve sorumu iceren link:
http://forums.ni.com/t5/LabVIEW/Can-I-use-active-directory-to-validate-users/m-p/971407/highlight/tr...

 

Tesekkurler
Sezer

Download All
0 Kudos
Message 1 of 4
(5,478 Views)

Cmd penceresine yazilacak net user`username` uyesi oldugumuz windows local gruplari vermesine ragmen ileride yapilacak yazilim guncellemeleri acisindan directorysearcher dll ini kullanmam gerekiyor.

 

 

0 Kudos
Message 2 of 4
(5,471 Views)

Merhaba;

 

Ben de aynı hata mesajıyla karşılaşıyorum. Sorunun muhtemel sebebi, uygulamayı çalıştırdığımız PC'lerin bir Domain'e kayıtlı olmayıp lokal hesaplar kullanması olabilir. En azından kendi PC'imde durum kesinlike bu şekilde, sizin paylaşmış olduğunuz mermberof.jpg" görselinde de kullanıcı hesabınızın "Local Users and Groups" altında olduğundan aynı durumda olduğunuzu düşünüyorum. Muhtemelen uygulama Domain'de oturum açmış bir PC için sorunsuz olarak çalışacaktır. Konuyla ilgili bkz. http://forums.asp.net/t/454672.aspx

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 4
(5,460 Views)

Tesekkurler Candan Bey. Simdilik ekteki vi daki net user komutlari ile sorunumu gecici olarak cozmus bulunmaktayim. Bu konu ile ilgili bir gelisme olursa iletecegim.

 

0 Kudos
Message 4 of 4
(5,435 Views)