NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labivew - Çalışmanın Yedeğinin Alınması - Nasıl

Merhaba,

 

Labview'da yaptığımız projenin yedeğini alıp öyle devam etmek istiyoruz.

Project Explorer 'daki File Menü -> Save As'i kullanarak aldığımız yedeğimiz çalışmadı. 

 

Çalışmamızın tam yedeğini nasıl alabiliriz?

 

 

0 Kudos
Message 1 of 2
(5,047 Views)

Bunun için birden fazla seçenek mevcut.

 

Kullanmış olduğunuz yöntem ve diğer yöntemlerde dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Projenizi kopyalamadan önce kullandığınız tüm dosyaları (Program Files\National Instruments\LabVIEW klasöründekiler hariç) tek bir klasör ve bunun alt klasörleri altında toparlamaya özen göstermeniz gerekir. Aksi takdire 1. yöntemde disk üzerinde farklı yollarda çok dosya oluşacağı için kopyaladığınız projenin açılması esnasında pek çok ilgili dosyaları bulmanız gerekebilir.

 

1) Project Explorer'da File menüsünden "Save As" seçiminden sonra "Duplicate .lvproj and contents" seçiminde, "Select contents to copy" diyerek açılan listeden "Dependencies" haricindeki dosyaları seçebilirsiniz. 

2) Project Explorer içersinde "Build Specifications" kısmından Zip dosya veya Source Distribution oluşturmayı deneyebilirsiniz. Buradaki menüleri ve seçimleri incelemenizi-denemenizi öneririm.

3) Project Explorer "Tools" menüsünden "LLB Manager" vasıtasıyla .llb uzantılı tek bir dosya oluşturup, tüm VI ve Custom Control vb. buna dahil edebilirsiniz.

 

Şahsen yedek amaçlı genel olarak 1. metodu kullanıyorum. Ancak .llb veya .zip uzantılı e.posta ile dosya paylaşımında avantajlı olabiliyor.

 

Kolaylıklar dilerim.

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 2
(4,964 Views)