NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

LabVIEW de toolbox oluşturma

 

Değerli Arkadaşlar Merhaba

 

 

Ben LabVIEW de bir toolbox oluştumak istiyorum.

Örneğin;

 

Bir form oluşturdum C# ta bu forma sürükle bırak ile Lojik kapılar yerleştiriyorum, bağlantıları yapıyorum, çaliştir dediğimde simulasyon başlıyor. Bu uygulamayı Visual Studio da exe haline dönüştürdüm, kullanıcıların uygulaması sundum. Buna benzer bir uygulamayı LabVIEW de gerçekleştirebilir miyim.

 

 

Teşekkürler İyi Çalışmalar. 

 

 

0 Kudos
Message 1 of 7
(5,112 Views)
Merhabalar,

Yapacağınız çalışmayı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Hatta c# ile yapmış olduğunuz yazılımın ekran görüntülerini paylaşırsanız size daha fazla yardımcı olabilirim.

Saygılarımla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 7
(5,092 Views)

Merhaba 

 

Bahsettiğim prg ekran görüntüsü.

 

Bu prg çok basit anlamda çalışıyor sol taraftaki alandan çerçeveli alana sürükle bırak yaparak lojik kapıları yerleştiriyoruz. Pin bağlantılarını yapıyoruz ve başlat butonuna basılınca girişten verilen pin değerlerine göre çıkış değer alıyor. 

 

Buna benzer bir uygulama yapmak istiyorum. 

 

 

Ekran.fw.png

 

 

0 Kudos
Message 3 of 7
(5,079 Views)

Böyle bir uygulama, esnek olacaksa, nesne tabanlı yazılması gerekecektir. NI Multisim uygulaması elektronik devre tasarımı için NI'ın geliştirdiği uygulamadır. Eğer ihtiyacınız böyle bir şeyse NI Multisim denemenizi öneririrm. Yok eğer amacınız derleyici tarzında bir uygulama geliştirmekse (esnek olması gerektiğini de göz önünde bulundurduğumuzda) nesne tabanlı bir uygulama geliştirmeniz doğru olacaktır. Bunun dışında yapacağınız uygulamalar çok dar kapsamlı olacaktır.

0 Kudos
Message 4 of 7
(5,069 Views)

 

Merhaba NI Multisim prg kullandım.  Uygulama küçük bir örnek yani bu tarz bi uygulama yapmak istemiyorum. 

 

Yani sonuç olarak Labview derleyici tarzından bir uygulama geliştirmek mümkün değil mi ?

 

Nette buna benzer bir çalışma görmüştüm bulunca ekleyeyim. (Labviewde yapılmış.)

 

0 Kudos
Message 5 of 7
(5,066 Views)

Bahsettiğim çalışmayı buldum ekte.

 

0 Kudos
Message 6 of 7
(5,063 Views)

Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Bu dediğiniz araç paleti "tool palette" oluyor ve burada oluşturduğunuz alt fonksiyonları kullanarak kod geliştirebiliyorsunuz. Yani kendi özel kütüphanenizi oluşturmuş oluyorsunuz. Verdiğiniz örnek bu dediğimden ibaret. Labviewde bu türden paletleri oldukça hızlıca oluşturabilirsiniz. Benim anladığım ise multisim gibi bir uygulama geliştirmek istediğinizdi. Yani öyle bir uygulamada kullanıcı sürükle bırak yaparak elemanları bırakacak ve bağlantıları tamamladıktan sonra kod devrenin çözümüne göre kendiliğinden oluşarak çalışacak şeklindeydi. Eğer istediğiniz kullanıcı paleti yapmaksa bu oldukça kolay.

0 Kudos
Message 7 of 7
(5,052 Views)