NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

FPGA ile ilgili iki soru ?

Merhabalar,

 

FPGA platformuyla alakalı olarak size iki sorum olacaktı. Birincisi Square wave generator 'u kullanarak kare dalga üretmek istiyorum. Bu kare dalganın özellikleri 0-5 V arası, 200 Hz, ve duty cycle da dışarıdan bir inputla kontrol ediyorum. Frekans ve duty cycle'ı ayarlamada herhangi bir problem yok fakat genliği 0-5 V arasına setleyemiyorum. Normalde real-time platformunda olsa amplitude ve offseti sırasıyla 2,5 girdiğimde çıkışta 0-5 V alabiliyordum. Fakat burada genlik ve ofset değerlerini küsüratlı girmeme izin verilmiyor. Amacım pwm sinyal üretmek. 

 

İkinci sorum ise timing ile ilgili. FPGA platformunda Elapsed Time gibi bir vi var mı ? Yani benim istediğim süre boyunca false veya true üretecek, o süre bittikten sonrada durumunu değiştirecek. FPGA da Tick Count u kullandım fakat uygulamada istediğim gibi bir sonuç vermedi ? ... Evet sorularım bu kadar... Yardımcı olursanız sevinirim...

 

Şimdiden teşekkürler....

 

 

Metin ÇAVDAR

0 Kudos
Message 1 of 3
(4,146 Views)

Merhaba Metin Bey,

 

FPGA platformunda square wave generator fonksiyonunu kullanırken output double değil integer veya boolean şeklinde olabiliyor.Bu yüzden ondalık sayıları değil tam sayıları kullanabiliyorsunuz.

Bu konuda kullanabileceğiniz data tipleri ; Boolean-8 bit integer-16 bit integer ve 32 bit  integer dır.

 

2. sorunuzda bahsettiğiniz gibi FPGA platformunda elapsed time ne yazık ki kullanılamıyor ve elapsed time özelliğine sahip bir vi bulunmuyor.

 

İyi çalışmalar.

 

 

 

0 Kudos
Message 2 of 3
(4,137 Views)

Teşekkürler Tolgahan bey.

 

İkinci sorumu şu şekilde yeniden sormak istiyorum. FPGA da sayaç gibi kullanabileceğim bir vi var mı ? Yani mesela sistemi 5 dk durdurmak istesem bunun için ne tür bir çözüm önerirsiniz. Timing paleti altındaki araçları kullanmaya çalıştım ama tam anlamıyla bir çözüm yolu bulamadım maalesef...

 

 

Metin ÇAVDAR

0 Kudos
Message 3 of 3
(4,123 Views)