NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

EXCEL'e veri göndermek ve işlemek.

Solved!
Go to solution

Merhaba arkadaşlar 

 

Ben elektrik-elektronik mühendisliği lisans üstü öğrencisiyim. Tezimin bir parçasıyla alakalı sıkıntıya düştüm. Programın özeti arduino ile gelen 4 adet gerilim verisini LABVIEW kullanarak bir arayüz oluşturmak  (oluşturuldu) ve bu veriyi ayrıca Excel formatında ilk sütun zaman değeri diğer dört sütunsa gerilim değeri olmak üzere alt alta yazılması gerekiyor. Fakat problemim burada başlıyor ben hem MSOffice Report hemde diğer Excel Reporttan yazmama rağmen program ilk çalıştığı zaman verilerin eksiksiz olarak geldiği gözlemleniyor ancak programı durdurup bir daha çalıştırdığımda Zaman ve 1. gerilim değeri normal diğer üç değer eski sütunların altına kaydediliyor bunu nasıl halledebilirim.

 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Kolay gelsin 

 

0 Kudos
Message 1 of 7
(7,015 Views)

Merhabalar, 

 

Tekrar çalıştırdığında yine aynı dosyaya mı yazmaya çalışıyorsun. Bence Write To Spread Sheet File fonksiyonunu kullaranarak'da dosya yazma işlemini gerçekleştirebilirsin. Ayrıca her yeniden kaydetme anında yeni bir dosya ismi oluşturabilirsin.

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 7
(6,996 Views)

Merhabalar, 

 

İlginiz için teşekkürler çok küçük bir hata yaptığımı farkettim ve bu problem ortadan kalktı. Yalnız şöyle bir sorunum var şimdi Excele benim veriler metinlendirilmiş sayı olarak geçiyor bunu nasıl önleyebilirim. İkinci sorumda belli aralıklar da excelin bir sütununa mark yazdırmam gerekiyor (buton kullanıp) (zaman ve sıra belli değil) ve o anda o işaretlenen yerin ortalamasını almam gerekiyor biraz karışık oldu gibi ama ben işin içinden çıkamıyorum yardım ederseniz sevinirim.

 

Teşekkürler.

0 Kudos
Message 3 of 7
(6,988 Views)
Solution
Accepted by topic author emin25
Tekrardan Merhabalar
Size daha fazla yardimci olabilmek için kullanmış oldugunuz kayit fonksiyonu biraz anlatir misiniz. (Hangi fonksiyonu kullanıyorsunuz vs)
Saygilarimla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 4 of 7
(6,968 Views)

Visa serial den alınan veriler visa read'e gönderiliyor ve 4 gerilim değerini aralarında # ayracını ayırmak için match patternden geçiriliyor tabi bunları yapmak için bunların string olması gerekiyor bundan sonra mesela kaydetmeden grafiğe dökmek içinde fract/exp string to number function dan geçirip numara gönderebiliyorum yalnız bunu ayrıca alıp dizi oluşturamadım. 2. düşündüğüm yol aktardığım veriyi (excel) excel vba kullanarak hem sayısallaştırmak hemde işlem yapmam gereken yerde bunu kullanabilirim diye düşünüyorum bunun hakkında bilginiz varsa yardım ederseniz çok memnun olurum  

 

0 Kudos
Message 5 of 7
(6,943 Views)
Sizlere yarin ornek bir kodlama yapıp gonderecegim
Saygılarımla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 6 of 7
(6,935 Views)
Ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Vakit dar olduğu için hızlı yol almaya çalışıyorum bu İşi'de hallettim veriyi excel vba ile işlemeye başladım bu sıkıntıyı hallettim (metni sayıya çevirmek ve belli başlı işlemler). Şu an şöyle bir ihtiyacım var gerçek zamanlı kaydedilen excelde labbiew arayüzüne bir buton koyup o butona her tıklandığında tıklama anındaki verilerin yan sütununa "marker" yazdırmam gerekiyor bunu nasıl yapabilirim. Gerçekten sizden özür diliyorum cevap alamadan ilerliyorum ama malum tezi Haziran'a teslim etmem gerekiyor 🙂
0 Kudos
Message 7 of 7
(6,930 Views)