NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Devir Saati....

Solved!
Go to solution

Tüm Gayret ve çabalara rağmen ekte bulunan devir saatinin ibresini kalınlaştırmayı başaramadım. Uzaktan görülebilmesi için kalın olması gerekiyor. Yardımı dokunan olursa sevinirim. Özellikle Himmet beye selamlar 🙂

0 Kudos
Message 1 of 5
(5,771 Views)
İsmail Bey Merhabalar 🙂

Yarın sabah ofise gelir gelmez bakacağım:)

Saygılarımla...
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 5
(5,769 Views)

Denetim (Devir Saati) üzerine sağ tıklayıp Advanced/Customize.. deyip denetim biçimlendirme ekranını açınız. Açılan ekranda denetime ait görselleri değiştirebilmek için "Change to Customize Mode" ile değişiklik kipine geçiniz. (Bu işlemi Ctrl+M yada Operate/Change to Customize Mode ile de yapabilirsiniz.) Daha sonra istediğiniz görseli köşesinden tutup uzatabilirsiniz. Yada kendi tasarladığınız başka bir görseli de atayabilirsiniz.

 

İpucu : Bu ekrandaki görsellerin yerine kendi görsellerinizi yükleyebilirsiniz. (GIMP gibi bir program ile saydamları da olan bu türden görseller tasarlayabilirsiniz.) Bu işlemi yaparken denetiminizin nihai boyutunu ayarlamanız ve değiştirmek istediğiniz görselin gerçek görüntüsünün boyutlarını dikkate alarak kendi tasarlayacağınız görsel ile değiştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Zira Labview denetimlerde vektör tabanlı görseller kullandığı için denetimleri büyütüp küçültürken çözünürlüğü bozulmamaktadır. Oysa sizin yükleyeceğiniz görsel vektörel olmayacağından denetimi sonradan büyütmeye yada küçültmeye çalıştığınızda ilgili resim bozulacaktır. Diğer bir ipucu ise tasarladığınız görseli saydamlarını da korumak için mesela PNG olarak kaydediniz ve Labview'a aktarırken kopyala/yapıştır yerine sürükleyerek ilgili ekrana bırakınız ve bu ekran üzerinden kopyalayınız.

 

Message 3 of 5
(5,761 Views)

Merhabalar,

Zafer Beyin değerli yorumlarına ek olarak aşağıdaki linktede bu konu ile alakalı benzer açıklamalar mevcut umarım sizler için yararlı olur.

 

http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/682E59F06E441751862567EC0021CFC5

 

 

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 4 of 5
(5,747 Views)
Solution
Accepted by İsmail_Nisan

İlginize çok teşekkür ederim ama yaptığımda şekli şemali bozuk bişeyler çıktı ortaya. Kısacası beceremedim. 😞

0 Kudos
Message 5 of 5
(5,723 Views)