NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Chartta cursor üzerinde matematiksel değerler

Merhaba,

 

Kullandığım chart üzerinde birden fazla grafik bölümü var. Bu chart üzerinde cursorda tıklanan yerdeki matematiksel değeri ekranda gösterebilmek istiyorum. Bu sadece chart ile sınırlı değil kullandığım graph'larda da matematiksel değeri cursor a göre gösterebilmek istiyorum.

 

Aşağıdaki resimde basit paint ile anlatmaya çalıştım, umarım anlaşılabilir.

chart.jpg


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 1 of 15
(6,065 Views)

Chart üzerinde "Cursor Legend" nasıl gösterebildiniz? Ben bakıyorum ama chart üzerinde böyle bir seçenek yok Smiley Frustrated Resimde kendiniz çizmişsiniz onu anladım da normalde "Cursor" gösterimi yok Chart üzerinde. Graphda ise "Cursor" özelliklerinde böyle bir seçenek yok. Aklıma birkaç seçenek geliyor ama ne kadar esnek olacak, işinizi görür mü bilemiyorum.

0 Kudos
Message 2 of 15
(6,060 Views)

Bir çıkmaz yol daha mı ? 

 

Yani Geçmiş verileri kayıt ederek grafikte gösterebilmem ve cursor üzrine geldiği anda da cursor ın işaretlediği yerdeki verileri gösterebilmem gerek. 

 

Graph'da aşağıdaki linkte görüldüğü gibi cursor list property node içinde X-Y değerlerini alıyormuşum. 

http://zone.ni.com/reference/en-XX/help/371361E-01/lvprop/waveformgraph_crsr_list/


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 3 of 15
(6,055 Views)

XY değerlerini almanız sorun değil de grafik üzerinde imlecin bulunduğu noktanın değerini göstermek yok maalesef. Bunun için bir "picture control" ile özel birşeyler yazmak lazım. Grafik kadar esnek bile olabilir ama yazmak uzun sürer. Çok fazla esnek olmayacaksa basit birşeyler yapılabilir.

0 Kudos
Message 4 of 15
(6,054 Views)

Esnekten kastınızı pek anlayamadım Zafer Bey. ne gibi bir esneklikten bahsediyoruz ?

Biraz algoritma üzerinde beyin fırtınası yapsak ? Mesela Cursor ın olduğu yerin Y değerini alırsak sonucunda o noktadaki X değerini de alamaz mıyız ? 

Şuan yanımda LV olmadığından deneyemiyorum ama, yanlış mı düşünüyorum oradaki cursor listteki değerlerin okunuşunu?


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 5 of 15
(6,049 Views)

Esneklikten kastım grafik üzerinde kullanıcının yapabildikleri. LV garfik denetimi kullanıcıya pekçok özellik sunuyor çünkü.

 

Diğer konu ise, elbette imlecin olduğu noktanın x veya y değerlerini okuyabilirsiniz bu oldukça kolay. Ama bu değerleri grafik üzerine belirli biçimlerle metin olarak yazmak diye bir seçenek yok. "Picture control" ile basit bir grafik gösterimi ekranını ekliyorum. Bu şekilde kendiniz isteğiniz özelliklerde grafik tasarlayabilirsiniz.

 

Pic_Graph.png

 

 

0 Kudos
Message 6 of 15
(6,046 Views)

Tamam Grafikte bu olabiliyor. Grafiği chart gibi kullanabilmem gerekecek. (How can I have a Waveform Chart using a Waveform Graph?)

Grafiği chart gibi kullandıktan sonra cursorı da "visible items" kısmından görüntüleyebiliyoruz. Buraya kadar Tamam.

Peki benim bir sayfada 1'den fazla grafiğim olduğunda, "X" eksenleri hepsi için aynı olarak kabul ediyoruz, Hepsi için tek bir cursor yapabilme olanağım var mı?

Ya da hepsinin cursorını birbirine uyumlu hale getirebilir miyim? Mesela 3 grafik olsun, ben 1. grafiğin cursorını X ekseninde oynattığımda diğer grafiklerdeki cursor da aynı şekilde X ekseninde hareket etsin. 


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 7 of 15
(6,038 Views)

Kendi soruma kendim cevap vermiş olayım. (https://decibel.ni.com/content/docs/DOC-3671)

Fakat bu sadece üstteki grafikteki cursor a göre ayar yapmış. Ben tüm grafikler için bunun yapılmasını istiyorum. Bunun için de galiba mouse un hangi grafğin üzerinde olduğunu bulup ona göre bu örneği düzenlemem olacaktır. 

 

Grafiksel inceleme işlemleri için acaba grafik mi? yoksa 2D picture mı benim için daha uygun olur karar veremedim. Çünkü birden fazla sinyalin incelemesini yapabileceğim bir ortam yaratmak istiyorum. Belirli alanları seçip yakınlaştırıp uzaklaştırabilmeli, bir grafikte birden fazla sinyal varsa arasındaki farklı irdeleyebilecek, kullanıcıya kolaylık sağlayabilecek bir grafik stiline karar vermem gerek.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 8 of 15
(6,033 Views)

Verdiğiniz bağlantı aslında benim anlatmak istediğimi vermiyor. Benim demek istediğim "picture control" ile bir grafik sınıfı oluşturmak (hatta XControl'de yapılabilir) ve neyi nasıl yapmak istiyorsanız biraz kodlama ile uğraşıp eklemek. Bunun sınırı yok. Hemen hemen her istediğinizi yapabilirsiniz. Ama daha önceden de söylediğim gibi ne kadar esnek olacak, hangi metodları ve özellikleri içerecek? Ne kadar çok özelliği olacaksa o kadar kodlama gerekecek çünkü.

0 Kudos
Message 9 of 15
(6,032 Views)

Verdiğiniz çözüm de tam olarak sizin istediğiniz değil 🙂 Sizin istediğinizi tam olarak karşılayan hazır birşey yok. 2D picture control ile kendi grafiğinizi yapmak kesin çözümdür. Hatta bir sınıf tanımı yapın ya da XControl olsun ki istediğiniz yerde kullanabilesiniz. Tabi bunu ilk isteğinize göre söylüyorum. Grafikte "cursor" tanımlayıp onları eşlemek değil "cursor"un bulunduğu yerdeki sayısal değeri grafik üzerinde göstermek, asıl sorun bu.

0 Kudos
Message 10 of 15
(6,031 Views)