From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Byte to İmage in labVİEW

Merhabalar,

 

Arduino üzerinden bir fotoğraftaki byte dizinlerini seri haberleşme ile labview ortamına aktarıp, daha sonra labview içerisinde byte dizinlerini yeniden fotoğrafa dönüştürerek, bu fotoğrafı kullanıcı arayüzünde görüntülemek istiyorum. Bununla ilgili epey kaynak araştırdım fakat yeterli ve istediğim şeyi bulamadım. Acaba bununla ilgili bilgisi olan var mı?  Ya da bu işlem farklı yollarla da yapılabilir mi? Teşekkürler.

 

 

Efkan YILMAZ

YTÜ Mekatronik Mühendisliği

0 Kudos
Message 1 of 10
(4,931 Views)

Arduino üzerinden haberleşme kısmını mı soruyorsunuz yoksa resmi nasıl paketleyip Labview ortamında açacağınızı mı soruyorsunuz?

0 Kudos
Message 2 of 10
(4,925 Views)
Resim paketleyip labview ortamında açmayı soruyorum

Teşekkürler
0 Kudos
Message 3 of 10
(4,917 Views)

Ham resim mi yoksa belli biçimde mi?

0 Kudos
Message 4 of 10
(4,913 Views)
Arduino üzerine bağlı kamera ile sd karta kayıt yapıyoruz çekilen resmi. Biz de bunu seri haberleşme ile labviewe göndermeyi planlıyoruz. Resim formatı önemli değil.
0 Kudos
Message 5 of 10
(4,903 Views)

Sanırım yanlış ifade ettim. Resmin dosyalama biçimini değil de hafıza tutulma biçimini kastetmek istemiştim. Ham resim dediğim de iki boyutlu dizi şeklinde mi diye sormaktı. Bunun dışında IMAQ resmi biçiminde, standart grafik biçiminde, hatta .NET kullanıyorsanız Window grafik biçimlerinde de olabilir.

 

Aşağıdaki resimde temel mantığı gösterecek iki biçimi görebilirsiniz. Burada maksadımız resmi metin dizisine çevirerek bu metni haberleşme kanalından göndermek ve karşı tarafta aynı metni aldıktan sonra tekrar istediğimiz veri tipine dönüştürmek.

 

BD.png

 

FP.png

 

NI Vision kütüphanesi kullanıyorsanız resmi sıkıştırma imkanınız var. İki boyutlu dizi şeklinde ise veriyi olduğu gibi gönderiyoruz. Ayrıca .NET kullanarak Windows "graphics" kütüphanesi ile de resmi sıkıştırabilirsiniz.

 

Kolay gelsin.

 

Download All
0 Kudos
Message 6 of 10
(4,896 Views)

Sağolun hocam baya yardımı dokundu bu bilgilerin.

 

Teşekkürler.

0 Kudos
Message 7 of 10
(4,883 Views)

Rica ederim.

0 Kudos
Message 8 of 10
(4,881 Views)

Merhaba,

Ben uygulamayı çalıştırmak istedim fakat, IMAQ bende ekli değil bu tarz eklentileri nasıl indiriyoruz, ekleme işlemleri nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

(Eminim biliyorsunuzdur Smiley Happy)

LabVIEW 2014 kullanıyorum.

 

Teşekkürler İyi Çalışmalar.

 

 

0 Kudos
Message 9 of 10
(4,756 Views)

Evet biliyoruz Smiley Wink

 

NI Vision modülü yüklemeniz gerek.

 

NI Vision  bu sayfada "Download Evaluation" a tıklarsanız Evaluate... sayfası açılıyor. Oradan da "Download Image Processing Module" yazan bölümden indirebilirsiniz. Yalnız bu modül ilave lisans istiyor bilginiz olsun.

 

 

0 Kudos
Message 10 of 10
(4,752 Views)