From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bozuk Kamera Çıktısı

Merhaba. Basler acA2500-14gc model kamera ile Labview'da görüntü işleme uygulaması yapmam gereken bir proje çalışması var. NI Meas. and Aut. Exp'da kamera gayet güzel bir görüntü verirken(nimaxscreenshot.jpg) ekteki VI'da(blockdiagram.jpg) çalıştırdığımda ekteki resimde görüldüğü gibi(frontpanel.jpg) bozuk bir görüntü veriyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Download All
0 Kudos
Message 1 of 9
(5,995 Views)

Merhabalar,

 

Öncelikli olarak şunu sormak istiyorum. Niçin direk Vision Acquisiton çıktısını almıyorsunuz da extract single color plane fonksiyonunu kullanıyorsunuz. Şu an için görüntü üzerinde herhangi bir işleme yapmayacaksanız bence direk Vision Acquisition çıkışına Image Out'u bağlayıp sonuca bir bakınız.

 

Capture.PNG

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 9
(5,986 Views)

Merhaba. Alınan görüntü üzerinde eşikleme yapacaktım, o nedenle  renk uzayını da değiştirmek istedim. Onun haricinde şu şekilde bir VI'da da denedim ve sonuç yine aynı oldu.

 

0 Kudos
Message 3 of 9
(5,979 Views)
Vision Acquisition Express fonksiyonundaki ayarlariniz nasil acaba ? Max ile Vision Acquisition arasinda video mode farkliliginiz olabilir mi ?
(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 9
(5,976 Views)

Merhaba Candan bey. Deneme amacıyla şimdi webcamde bir test yaptım. İkisinin video modunu farklı seçtim ve görüntüde bir bozulma olmadı.

0 Kudos
Message 5 of 9
(5,973 Views)

Merhabalar,

 

Video modunu farklı yaparak mı çözüm sağlamış oldunuz.

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 6 of 9
(5,957 Views)

Merhabalar. Yok yanlış anladınız. Candan bey NI MAX ve VI'daki  Vision Acquisition Express bloğu içindeki ayarda yer alan video modları farklı olabilir, belki ondandır demişti de webcamden deneme amaçlı olarak iki ayarı birbirinden farklı yaptım ve görüntüde bir bozulma olmadı. Bu nedenle sorunun bundan kaynaklı olmayacağını söyledim.

 

Saygılarımla

0 Kudos
Message 7 of 9
(5,953 Views)

Merhaba

 

Webcam'de sorunsuz olması GigE Vision kamerada sorunsuz olacağı anlamına gelmeyebilir, bu sebepten kesin yargıda bulunma taraftarı değilim.

Denenebilecek bir diğer husus ise, LabVIEW tarafında oluşturulan "Video" isimli Buffer'ın görüntü tipi default değeri olan "Grayscale (U8)" olarak kalmış. "Bunu RGB (U32)" ile değiştirmekte fayda var.

Sonraki aşamada MAX'taki bütün ayarları, Vision Acquisition Express VI'daki bütün ayarlar ile karşılaştırmanızı da öneririm, en nihayetinde iki araçta temelde aynı sürücüyü kullanıyor. Express VI içersinde test görseli aldığınızda bu görselin durumu nasıl acaba ? Eğer test görselinde sorun yoksa Express VI oluşturulurken yazılımsal bir hata gerçekleşiyor olabilir, bu bağlamda ilgili LV , IMAQdx versiyonlarınızı da yazmanızı öneririm.

 

İyi çalışmalar.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 8 of 9
(5,940 Views)

Merhaba Candan bey dediğiniz şekilde Express VI'daki ayarların diğer ayarlar ile aynı olup olmamasını kontrol ettim tüm ayarlar aynı, Express VI içerisindeki test görüntüsü, NI MAX'teki test görüntüsü, NI Vision Assistant'taki test görüntüsü ve NI Vision Builder AI'daki test görüntüsü de kontrol edildi ve hepsinde renkli, düzgün bir görüntü var. O noktadan dolayı oluşan bir sıkıntı yok sanırım. Bu arada söylemeyi unutmuşum "Grayscale(U8) olarak kalmış, onu değiştirip "RGB(U32) yapın" demişsiniz onu yapsam da yapmasam da görüntü hep Grayscale'da geliyor. Fakat dikkat ettiyseniz NI MAX'te görüntü renkli gelmekte bu da ayrı bir sıkıntı. 

0 Kudos
Message 9 of 9
(5,924 Views)