NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ayni Case icin 3 farkli Enum kullanmak

Solved!
Go to solution

Merhabalar,

Öncelikle Türkce forumda vermis oldugunuz bilgiler cok yararli bunun icin tesekür ederim,Belki sadece Türkce forum kullanan kullanicilar icin de sorumu buraya yazmak istedim 🙂

Master tezim icin ölcmüs oldugum faz gerilim ve akim degerlerini Ni USB 6210 kullanarak labview ortaminda gösterip bunlari islemem gerekli.

Bir enum kullanarak cesitli ölcüm seceneklerini (AKim ve Gerilim)  bir grafik üzerinde gösterebiliyorum.Ama ayni ölcüm seceneklerini 3 ayri grafikte göstermek istiyorum.Kullanicin 3 ayri ölcüm degerini 3 farkli grafikte es zamanli görebilmesi icin.Bunun icin 3 enum ya da combo box kullanmam gerekli.Ama bunu yaparken 1. enum icin kullandigim case` ì tamamen diger iki enum secenegi icin bastan kopyalayip yeniden ayri case`ler olusturmali miyim yoksa bunu yapmanin daha kolay bir yolu var mi ? Ekte yazmis oldugum programi yolluyorum, 

 

Simdiden cok Tesekkürler..

0 Kudos
Message 1 of 5
(5,982 Views)

Verdiğiniz kod içerisindeki VI'larda eksiklik var. Ayrıca tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. En basitinden "split signals" kullanarak sinyalleri ayırabilir ve ayrı ayrı grafiklerde gösterebilirsiniz. Ya da kanallarınız iki boyutlu bir dizi içerisinde ise "Index Array" (Index Waveform Array) ile kanalları ayırabilirsiniz.

 

Split Signals.png

0 Kudos
Message 2 of 5
(5,981 Views)

Merhaba Zafer Bey,

Tekrar anlatmayi deneyeyim haklisiniz tekrar okuyunca sorumu ben de cok anlamadim acikcasi 🙂

Simdi size göndermis oldugum programda grafik gösterimi icin cesitli secim yapma olanagi mevcut örnegin ;L1-N Gerilimi,L1-N Akimi ,L1-L2 Gerilmi vb. Bu grafikte gösterilmesi istenen seceneklerden herhangi biri secildiginde bu secime bagli olarak hesaplanmasi gereken degerler de,mesela Güc hesaplanmasi,rms degerinin hesaplanmasi ya da simetrik bilesenlerin hesaplanmasi gibi,"Case" icerisinde hesaplaniyor.Bu kismini programladim.Ancak bütün bunlar programda da gördügünüz gibi tek bir grafikte yapiliyor.Bense kullanicinin ayni islemler icin 3 farkli grafik kullanabilmesini istiyorum.Örnegin 1. grafikte L1-N gerilimi gösterilirken ayri bir grafikte L1-N akimini gösterebilmek diger grafikte ise L2-N Gerilimini gibi..

Bunu yapabilmenin aklima gelen tek yolu 3 ayri "Enum" fonksiyonu ile 3 ayri "Case" baglamak ,yani her bir grafik icin bastan önceki yapilan herseyi her biri icin tekrardan yapmak.Benim sorum bunun icin daha pratik bir yöntem kullanabilr miyim?

 

Umarim bu sefer daha anlasilir olabilmisimdir:)

 

 

Tesekkürler

 

0 Kudos
Message 3 of 5
(5,977 Views)
Solution
Accepted by topic author gumus

Yapmanız gereken bir alt rutin (SubVI) yapmak ve istediğiniz işlemi ordan çağırmak olabilir.

 

Alt Rutin.png

Download All
0 Kudos
Message 4 of 5
(5,968 Views)

Merhaba Zafer Bey,

 

Cevabiniz icin tesekkür ederim.Güzel bir cözüm önerisi:)Tam aynisi yapmamis olsam da alt rutin olusturma fikrinden yola cikarak sorunu cözdüm.

0 Kudos
Message 5 of 5
(5,958 Views)