NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Arduino+Labview Dijital Sensör Verisi Okuma

Merhabalar,

Labview programında henüz yeniyim. Daha çok bu programı arduino ile beraber kullanmaya çalışıyorum. Normalde analog çıkışlı sensörlerin verilerini düzgün okuyabiliyorum ve bunların hesaplarını düzgün bir şekilde yaparak sonuçları düzgün bir şekilde gözlemleyebiliyorum. Fakat dijital çıkışlı bir sensör kullandığım zaman MakerHub LINX üzerinde kullanacağım sensörün librarysi olmadığı için sensörden gelen verileri okuyamıyorum. Bu kısımda kullanacağım dijital çıkışlı sensörün iç yapısını bilip ona göre işlemler mi yapılması gerekiyor?  Mesela arduino kullanırken o sensörün kendi librarysi oluyor gerekli işlemleri ben yapmadan o kendisi düzenleyip çıkışı derece cinsiden(sıcaklık sensörü ise) veya pascal cinsinden veriyor . Labview üzerinden bunu kullanırken o sensörün library sini biz mi oluşturacağız. Bu anlama mı geliyor tam olarak?

 

Kullanmaya çalıştığım sensör : http://www.robotistan.com/SHT11-Isi-ve-Nem-Sensoru-Karti,PR-1212.html

 

Şimdiden Teşekkürler.

0 Kudos
Message 1 of 6
(5,782 Views)

Arduino yada belirttiğiniz sensoru daha önce kullanmadım. Ancak sensorun teknik bilgilerine baktığımda seri haberleşme ile veri aktardığını görüyorum. Kullandığınız Arduion seri haberleşme destekliyorsa, seri haberleşme komutlarını kullanarak sensoru okuyabilmeniz gerekir. Seri haberleşme desteklemiyorsa işiniz çok daha zor. Eğer yapabilirseniz dijital girişlerden birini kullanarak seri haberleşme bilgisini paket olarak almalı ve çözümlemelisiniz.

Tabi bu söylediklerimi denemediğim için kesin bu şekildedir diyemem.

0 Kudos
Message 2 of 6
(5,712 Views)

Kullandığım arduino seri haberleşmeyi destekliyor. Sizin dediğiniz gibi veriyi arduino içerisinden gerekli porta yazdırıyorum. Labview üzerinden okurken de stringleri parçalayıp tek tek okuyorum.  Böylece sorunu çözmüş oldum. Teşekkürler.

0 Kudos
Message 3 of 6
(5,680 Views)
efkean bey yaptığınız bu uygulamanın vi ini paylaşabilirmisiniz? Biz de okutmaya çalışıyoruz aynı sensörü.
0 Kudos
Message 4 of 6
(4,778 Views)

Merhabalar, 

 

Öncelikle belirtmek isterim ki yaptığım çalışma üzerinden epey bir zaman geçti şu an o dosyaya ulaşamıyorum. Aşağıda verdiğim linkteki çalışmadan yardım alarak sistemimi hazırlayıp çalıştırmıştım. Gayet net bir şekilde göstererek yapıyor dikkatli incelerseniz işin yapılış mantığını anlarsınız. İyi çalışmalar. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=eEKwqNoFWBQ

Message 5 of 6
(4,766 Views)
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi çok güzel bir şekilde anlatıyor. iyi çalışmalar.
0 Kudos
Message 6 of 6
(4,764 Views)