NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ABB ACS 800 ile NI CRIO 9035 Arasındaki Modbus Haberleşmesi Hakkında

Arkadaşlar Elimde ABB ACS 800 sürücü ve CompactRIO 9035 var. İkisi arasında modbus ile haberleşmek istiyorum baudrate ler parityler eşit olmasına rağmen maalesef haberleşemiyorum gözden kaçırdığım bişeymi var acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Com Portunu ne seçmem gerekiyor her ihtimali denedim ama maalesef gene işe yaramadı.

0 Kudos
Message 1 of 7
(4,102 Views)

Merhaba,

Modbus haberleşmesini hangi fonksiyonlar ile sağlıyorsun ?

Ermaksan Machine R&D
Electronics Engineer
0 Kudos
Message 2 of 7
(4,084 Views)

Merhabalar,

 

Elimdeki ABB ACS800 motor sürücüsünün üzerinde RMBA modülü var modbus haberleşmesi için direk rs485 çıkış veriyor.Compact RIO girişinin rs 485 girişi için rj50 soketini aldım(10 pinli ethernet kablosu) RMBA modülü üzerinde Data(-) - TXD+ , Data(+) - RXD+ , GND-Isolated GND bağladım. Labview Projectte I/O Server Atadım aşağıdaki ekte fotoğraflara bakabilirsiniz. Fakat Sürücü ile haberleşme sağlayamıyorum. Sürücü üzerinde baudrate:9600

Parity:None2stopbit seçili. CompactRIO I/O Serverdada aynı şeyi seçtim.

Download All
0 Kudos
Message 3 of 7
(4,074 Views)

Birde şöyle problem var bu sistemde sadece CompactRIO var bu test sisteminde masaüstü pc yok. Dolayısıyla direk CompactRIO ile sürücü arasında haberleşme yapıyorum. Bu yüzden modbus serial kullanırsam com ne seçmeliyim bilmiyorum. Eğerki modbus ethernet olacaksa ordada ip ne gireceğimi maalesef bilmiyorum.

0 Kudos
Message 4 of 7
(4,070 Views)

Tekrar merhabalar,

Modbus üzerinden haberleştiğin için direk seri haberleşme kodları ile haberleşmemen bana göre normal bir durum. Biliyosun modbusta adresleme olayları giriyor işin içine. Sana bir kaç link atıyorum.Buralarda ki modbus kütüphaneleri işine yarayabilir. Ama direk crio ya yazacaksın diye uygulaman ya real time ya da FPGA dir diye tahmin ediyorum. Bu ortamlara bu kütüphaneler uygun olur mu ondan da emin değilim. Umarım işine yarar...

http://www.ni.com/example/29756/en/

https://decibel.ni.com/content/docs/DOC-30140

http://www.ni.com/white-paper/7675/en/

Ermaksan Machine R&D
Electronics Engineer
0 Kudos
Message 5 of 7
(4,051 Views)

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Aynen alt yapı da FPGA ve Real Time App. kullanıyorum. Sanırım modbus çalışma blok diyagramını fpga altyapısına gömmem gerekiyor. Bir de öyle deneyeceğim tekrardan teşekkürler.

0 Kudos
Message 6 of 7
(4,038 Views)

Ne demek. Kolay gelsin.

Ermaksan Machine R&D
Electronics Engineer
0 Kudos
Message 7 of 7
(4,036 Views)