From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

α,β Dönüsümü ( Clarke Transformation)

Solved!
Go to solution

Merhabalar,

3-Fazli bir sistemin alfa,beta ve gama elemanlarini labviewde hesaplamak istiyorum.Ekte görülen esitligi labview`de programladim ancak alfa,beta ve gama elemanlarini grafikte bi türlü gösteremiyorum.Sonuc Matriksini elementlerine ayirip grafik üzerinde göstermek istedigimde de hic bisey görünmüyor.Matrix icindeki sinyallerin (Dinamic Data) grafikte görünmesini nasil saglayabilrim?

Download All
0 Kudos
Message 1 of 7
(7,126 Views)

Pardon Dönüsüm Formülünü eklemeyi unutmusum..

0 Kudos
Message 2 of 7
(7,117 Views)

Merhabalar;

 

 

Matris çarpım işlemine giren akım değerleri (Iu,Iv,Iw) akımların RMS değerleri midir ? Aksi takdirde, örnek sayılarıyla matris boyutlarının ayarlanması gerekebilir.

 

 

Kolaylıklar dilerim.

 

 

(Bay) Candan CANER 

Saha Satış Mühendisi

National Instruments Türkiye

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 7
(7,114 Views)

Merhaba Candan Bey,

 

Matris çarpım işlemine giren akım değerleri (Iu,Iv,Iw) akımların RMS degeri degil anlik degerleridir.Sanirim bu carpim islemini yaparken ya da grafik üzerinde göstermek isterken basit biseyi gözden kaciriyorum ama bulamiyorum bir türlü..

 

Tesekkürler..

0 Kudos
Message 4 of 7
(7,111 Views)

Neden matris çarpımı şeklinde yapmaya çalışıyorsunuz ki? Formülü Iu, Iv, Iw değişkenlerine göre açın ve her kanalı gerekli katsayılarla ayrı ayrı çarpıp hesaplayın. Çünkü LV dinamik veri ile matrisi bu şekilde çarpmanıza izin veremeyebilir.

 

0 Kudos
Message 5 of 7
(7,101 Views)

Eğer matris çarpım işlemi, ölçülecek her bir değer üzerine yapılacaksa (3 x Number of Samples), ölçülen değerlerin indekslenerek matris çarpımına (3 x 3'lük sabit sayılar matrisi) sırayla sokulmaları ve her bir çarpımın ardından da sonuçların (3 x 1'lik alfa-beta-gama akımları) saklanarak daha büyük bir matrisin (yine 3 x Number of Samples) oluşturulması gerekmektedir.Bunun için de sanki basit bir For döngüsü iş görecekmiş gibi duruyor. VI Snippet'ini ekte bulabilirsiniz.

 

Kolaylıklar dilerim.

 

Clark_Transformation.png

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 6 of 7
(7,093 Views)
Solution
Accepted by topic author gumus

Basta matriks ile hesaplamaya calistim ama Zafer Bey´in de belirttigi gibi LV dinamik veri ile matrisi bu şekilde çarpmama izin vermiyor sanirim.Ben de ayri ayri her bir kanal icin hesapladim.Yardimlariniz icin Tesekkür ederim.

0 Kudos
Message 7 of 7
(7,082 Views)