NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

İvme Ölçerle Titreşim Ölçümü( Ni-cDAQ-NI9234)

Merhaba , benim sorunum şu:

Ni 9234 ile ivme ölçere gelen waveformu labview de okumak istiyorum ama görüntü örneğin sinüs dalgasına benziyor ama aşırı gürültülü. Bunu daha düzgün olarak okumak için herhangi bir yapılandırma yapılabilir mi?

Aşağıda fotoğrafları paylaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :

Adsız.jpgAdsız.jpg

 ss.jpgss2.jpg

0 Kudos
Message 1 of 6
(5,249 Views)

Sanırım aldığınız veriler sağ taraftakiler. Burada görülen ±30mV civarında bir sinyal. Asıl sinyaliniz ±10V (yada ±5V) aralığında değişiyor olmalı. Yani gürültü asıl siyale göre oldukça düşük bir seviyede kalıyordur. Yine de yüksek diyorsanız topraklamayı daha iyi yapabilirsiniz. Bilgisayarı yada kartın bağlı olduğu güç kaynağını UPS (bypass olmayan) ile besleyerek de iyileşme elde edebilirsiniz. En son olasılık aldığınız verilere yazılımsal filtre uygularsınız.

0 Kudos
Message 2 of 6
(5,237 Views)

Sarsma tablanıza 3-5 Hz'lik hareket komutu uyguladığınızı düşünüyorum.

Titreşimi ölçmek için kullandığınız ivmeölçerler'in frekans cevabı acaba bu derece düşük frekanslar ile uyumlu mu ? Genelde bu tür düşük frekanslı sarsma testlerinde ölçüm için sismik ivmeölçerler kullanılır. Sismik ivmeölçerler fiziksel olarak da büyüktür. Görseldeki ivmeölçerler yüksek frekans ölçmeye duyarlı genel amaçlı ivmeölçerlere benziyor. Eğer durum buysa, düşük frekanstaki ölçümleri muhtemelen hiç bir şekilde daha temiz hale getirmeniz mümkün olmayacaktır.

 

İyi çalışmalar.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 6
(5,229 Views)

Merhaba Eren Bey, 

 

İvmeölçerlerin bağlı olduğu yapıya tahriği ekranınızdaki dalga seçiminden mi veriyorsunuz? Yani kontrol sistemi açık çevrim mi kapalı çevrim mi çalışıyor? 

 

İvmeölçer direk NI 9234'e bağlı ise dahili beslemenin açık olması gerekmektedir. Bu şekilde ayarladığınızdan emin misiniz? Çünkü yapmadıysanız basit bir frekans spektrumu incelemesi yaptığınızda sadece gürültü katını ölçtüğünüzü göreceksiniz.

 

Kullandığınız sistemi ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz seve seve yardımcı oluruz.

 

İyi çalışmalar,

Actor Framework rocks!
Emre TUZUNER
0 Kudos
Message 4 of 6
(5,155 Views)

Eren Bey Merhabalar,

 

Sizlere yardımcı olabilmek için bazı sorular soracağım? İvme ölçere nasıl bir etki veriyorsunuz? Sarsma tablası ile mi ? Burayı biraz detaylı açıklayabilir misiniz? İvme ölçerin özelliklerine bakabilmek için ismini söyleyebilir misiniz ?

 

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 5 of 6
(5,115 Views)

Bende bir şey sormak istiyorum.

ivme ölçmeye çalıştığınız cihaz hakkında bilgi yazabilir misiniz?

çıkışı can mi yoksa direk 0-10 veya 0-5  çıkışlımı.


@Himmet wrote:

Eren Bey Merhabalar,

 

Sizlere yardımcı olabilmek için bazı sorular soracağım? İvme ölçere nasıl bir etki veriyorsunuz? Sarsma tablası ile mi ? Burayı biraz detaylı açıklayabilir misiniz? İvme ölçerin özelliklerine bakabilmek için ismini söyleyebilir misiniz ?

 

Saygılarımla... 


 

0 Kudos
Message 6 of 6
(3,329 Views)