NI Home > Community > NI Discussion Forums

NI TestStand

Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Active Participant
~jiggawax~
Posts: 1,342
0 Kudos

Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

[ Edited ]

HI All,

 

We are scratching our head on this one:

 

LabVIEW 2011 SP1, TestStand 2010 SP1, VISA 5.1.1

 

Attached is a reproduction of the issue.  So basically I have an array of LabVIEWIOControls and I want to pass that to LabVIEW as an Array of VISA sessions.  I get error -18001; An error occurred accessing the LabVIEW ActiveX automation server.

 

This only happens with the development environment set for the adapter.  It also only happens when the SessionNumber portion of the LabVIEWIOControl is not set.  If you uncomment the statement step in the middle you will see the error dissappears. 

 

Any ideas?

 

Thanks,

 

jigg
CTA, CLA
teststandhelp.com
~Will work for kudos and/or BBQ~
Member
Jacob_R
Posts: 148
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

Hello jiggawax,

There is a KnowledgeBase article that explains this error in more detail.

Hope that sheds some light on the issue.

Jacob R. | Applications Engineer | National Instruments

Active Participant
snowpunter
Posts: 283
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

I think what jigg is trying to say is that this looks like a bug. None of that KB is relevant to this error. He's trying to give you a free CAR!

 

:smileywink:

CTA, CLA, MTFBWY
Active Participant
~jiggawax~
Posts: 1,342
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

[ Edited ]

Unfortunately I do not see that KB helping with the issue.  I had read it already as well.  Thank you.

 

I believe snowpunter is correct.  This looks like a feature.

 

Were you able to reproduce the issue?  If not then maybe it's a setting somewhere for me?

 

Thanks,

jigg
CTA, CLA
teststandhelp.com
~Will work for kudos and/or BBQ~
Member
Jacob_R
Posts: 148
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

Hey there,

You are right, that Knowledgeable article didn't touch on this particular case. Looking over it quickly I thought I saw something that was useful.

I was able to reproduce the issue on my machine and it doesn't seem that you are missing some particular setting.

I will go ahead and test it on a cleaner machine and report a CAR if need be.

Thank you for posting!

Jacob R. | Applications Engineer | National Instruments

Active Participant
snowpunter
Posts: 283
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

Was a CAR ever filed and if so what is the ID?

CTA, CLA, MTFBWY
Member
Jacob_R
Posts: 148
0 Kudos

Re: Pass Array of VISA to LabVIEW From TestStand

Hello,

It has been filed under CAR 359061.

Jacob R. | Applications Engineer | National Instruments