NI Home > Community > NI Discussion Forums
Reply
Active Participant
nestor
Posts: 668
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Hi Rahairi,

 

Thanks for sharing this with us. We will be working to improve the error messaging and event to make those weird errors more understandable in figure out how to avoid them. I have requested to generate a Event whenever an error happens so that you can quickly do some error management. We are also looking for ways to pass on any SPICE generated errors (that you typically see in the Spreadsheet View in Multisim) to LabVIEW.

 

Whenever you are done, if you feel like it, let us know and somebody from NI can contact you to learn more about your experience with the toolkit.

 

Thanks!

Nestor
National Instruments
Member
kermen
Posts: 1
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Hi, there are 2 buttons in my Multisim scheme, and I rule with the help of this buttons the simulation. Can I rule with these buttons from LabVIEW? And how, if I can?
Active Participant
nestor
Posts: 668
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Sure you can... attached is a sample button I created for "play" or "run" if you will. And inside the toolkit's Simulation Control category you will find the VIs that will let you Run, Pause, Resume, Stop, etc... the simulation. Just create the corresponding buttons in LabVIEW and the Simulation Control VIs of the toolkit will help you command Multisim.

 

If you need help on creating a simple VI that will run a simulation, look in LabVIEW under Help >> Multisim Connectivity Toolkit Help... and look under Programming Guide > Programming Flowcharts for a graphical guide on how to program the toolkit...

Nestor
National Instruments
Member
Jeffz
Posts: 2
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Hi

 

I have Labview 8.5 and Multisim Analog Device Edition  V10.0.1.

 

Does this toolkit work with this setup or not?

 

Thanks,

 

Jeffz

Active Participant
nestor
Posts: 668
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Sorry Jeffz, I just checked the internal tiering setup and the Multisim ADI Edition will not expose any API functionality... is a smaller subset of the complete Multisim package. You're fine with LV, the limitation is on the Multisim side, the Automation API functionality is only exposed by the Power Pro and Educational editions, that filters out the Full, Base, Student and ADI editions...

 

I do believe however, that the evaluation edition (power pro) will allow you to connect to the automation engine, of course it will be available just for the trial period (30 days)...

Nestor
National Instruments
Member
Alina_panfir
Posts: 11
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Hello!I have a problem with this Toolkit!I want to sets the value of a resistor(R7=0 ohm)with Multisim RLC value(set),I veryfy after that with Multisim RLC value(get)and it set ,but when I run the aplication multisim the value of the resitor remanin the same(900000T),the result of the silulation is  the same indiferent the value I sets for any resistor.I attach the vi and the multisim program.If you can help me thancks!
Member
Alina_panfir
Posts: 11
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

I attach here the multisim program and again the vi.The resistors replace switches.An the value the resistor must have are 900000T ohm for infinite and 0ohm. In .bmp I put the sheme.

Member
Matti_Zimmer
Posts: 1
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Maybe someone could change the requirements mentioned on community website (look at today's screenshot). I tried to use the Multisim Toolkit with LabView 8.6.1 and Multisim Full Edition 10.1 (!). Guess what, I got the same Error again and again - until I came here to read the articles in this board, where you can get the information that PowerPro Edition is needed.

Multisim_Full_vs_PowerPro.jpg

Active Participant
nestor
Posts: 668
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

Thanks for the message. I just edited the community website to reflect those changes.
Nestor
National Instruments
Member
Vincent Nuhaan
Posts: 4
0 Kudos

Re: LabVIEW Multisim Connectivity Toolkit Beta Discussion

I have a problem with controlling floating signal sources (voltage). When controlling with labview the voltage source becomes not floating anymore.

It looks like labview is cutting out the source and replace it with:

one pole connect to a source (controlled by labview and voltage is in relation to ground)

the other pole is not connected.

 

How can a controll a floating voltage source with labview?

 

Best regards

 

Vincent Nuhaan