Multifunction DAQ

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

run two vi at the same time

I WANT TO HAVE A VI RUNNING (WHILE LOOP, COLLECTING DA DATA, OPERATING AN ACTIVE TEST, ETC.) AND WHILE THAT IS GOING ON, OPEN ANOTHER VI (FROM WITHIN THE MAIN PROGRAM) TO DO SOME SEPERATE FUNCTION (PRINT OUT A LOG REPORT, PREVIOUS TEST RESULTS, ETC.). BUT EVERY TIME I OPEN ANOTHER VI's WINDOW, THE MAIN PROGRAM WINDOW's WHILE LOOP STOPS LOOPING.
I AM SURE IT IS JUST A SIMPLE SETTING, BUT SO FAR HAVE NOT BEEN ABLE TO FIND THE RIGHT SETTING OR AN EXAMPLE OF TWO VI LOOPING AT THE SAME TIME.
THANK YOU FOR THE HELP.
DOGFACE
0 Kudos
Message 1 of 8
(2,932 Views)
Are you calling the same vi from both programs? This would cause the problem unless you configure that specific vi as reentrant (VI Properties->Execution).

If this isn't it, can you post your two vis?
Randall Pursley
0 Kudos
Message 2 of 8
(2,926 Views)
I HAVE ATTACHED A ZIPPED FILE CONTAINING TWO SAMPLE FILES (CARL1MAIN.VI AND CARL1SUB.VI) THAT SHOW WHAT I WAS TRYING TO DO. I HAVE BEEN USING TEST POINT AND HAVE RECENTLY SWITCHED OVER TO LABVIEW, SO I AM STILL LEARNING. I TOOK BOTH BASIC COURSES (AND SCHEDULING ADVANCED COURSES IN LABVIEW). BUT BECAUSE OF THE DIFFERENCES BETWEEN LABVIEW AND TEST POINT, I MIGHT BE STRUCTURING THIS WRONG.
I AM OPEN TO ANY SUGGESTIONS.
THANKS.
0 Kudos
Message 3 of 8
(2,911 Views)
Hello,
I took a look at your program. If you want two parts of the program to operate simultaneously, you can simply have them running in two separate while loops. I changed a few things in your VIs so that it acts like you want it to (I think). Take a look at the changes I made and see if that is in fact what you were looking for. Hope this helps!
-Alan A.
0 Kudos
Message 4 of 8
(2,900 Views)
I downloaded the revised programs, but I only have LabView 6.1, while your revisions were saved in 7.1, and it would not even let me open the diagrams to look at the changes. Can you save to a 6.1 level? Otherwise I might have to see if I can get my boss to upgrade.
Thanks for the help.
0 Kudos
Message 5 of 8
(2,894 Views)
Sure, here it is saved for LabVIEW 6.1
-Alan A.
Message 6 of 8
(2,881 Views)
ALAN,
I JUST GOT BACK IN TOWN AND CHECKED YOUR 6.1 VERSION PROGRAMS AND AS I RAN THEM, THEY DID IN FACT WORKED AS I WANTED THEM TO. THANK YOU VERY MUCH, YOU HAVE NO IDEA HOW MUCH THIS HAS HELPED ME.
ONCE I GET MY EXPENSES FORM FILED, I WILL BE CHECKING OUT IN DETAIL (VI PROPERTY SETTINGS, DIAGRAM AND SUCH) HOW YOU MADE THIS PROGRAM WORK AS I NEEDED IT TO.
THANK YOU AGAIN, DOGFACE.....
0 Kudos
Message 7 of 8
(2,861 Views)
ALAN,
I HAVE BEEN STUDYING YOUR FIX. I AM AMAZED AT ITS PURE AND SIMPLE FORMAT, YET IT DOES THE JOB. I THINK I UNDERSTAND HOW IT WORKS. YOU ARE CREATING ALL OF THE NEEDED MULTI-THREADS IN THE MAIN PROGRAM AND ALLOWING SOME TO "TRAVEL" DOWN INTO SUB PROGRAMS AND RETURN.

THANK YOU AGAIN.... THIS IS REALLY GOING TO HELP ME.
DOGFACE
0 Kudos
Message 8 of 8
(2,855 Views)