Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Arduino+LabVIEW

Solved!
Go to Solution

Re: Arduino+LabVIEW

I downloaded your attachment from your post of the 14th and it ran fine on my computer (XP, LabVIEW 2009). In my case the Arduino Uno mapped to Com4.

 

Does your com port appear in MAX? (Measurement and Automation Explorer). Open MAX and in the Configuration panel on the left tunnel down through My System->Devices and Interfaces -> Serial & Parallel. Clicking on the Com port will give you further info as to the resource name, the Alias and if it is working properly as well as troubleshooting info.

 

If not, have you installed the Arduino USB drivers in windows? Have a look at the Windows device manager and make sure that the USB port is working. Drivers are available in the drivers folder of the Arduino development suite.

 

Cheers

Message 11 of 29 (2,095 Views)

Re: Arduino+LabVIEW

Hi i am getting the example of the below link ,, the  Firmata example...

It is just reading the temp values of Lm35 which is conncted to Analog 0 pin.I have added Wave form generator also and able to display it succcessfully,,

My question is how to read the serial port data ie, temperature values in deg centigrade and plot it ,,,

the only aim of my project...

 

Thanks 

0 Kudos
Message 12 of 29 (2,087 Views)
Reply
0 Kudos

Re: Arduino+LabVIEW

Hi i am getting the example of the below link ,, the  Firmata example...

http://code.google.com/p/labviewduino/

It is just reading the temp values of Lm35 which is conncted to Analog 0 pin.I have added Wave form generator also to front panel of labviewduino-v1.0.0.127\Firmata-example-AI.vi,, and able to display it succcessfully,

My question is how to read the serial port data ie, temperature values in deg centigrade and plot it ,,,

the only aim of my project...

 

Thanks 

0 Kudos
Message 13 of 29 (2,087 Views)
Reply
0 Kudos

Re: Arduino+LabVIEW

Hello all, The good thing is that even though no replies from anybody ,,i am getting used to Labview.. Plz respond even to ths post atleast.. I am attaching Whole project. Here is the brief description: I am trying to read temperature sensor data using Visa.The html file describes every thing related to arduino sketch and required vi's. There is a jpg which shows the error i am getting . I tried every possible solution we have decribed,, no problem with visa serial configuration settings .... Also see step3 of html ,, how to connect intensity chart,,,what are the blocks before that block,,, PlZ plZ respond ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Plz............. Plz....................
0 Kudos
Message 14 of 29 (2,043 Views)
Reply
0 Kudos

Re: Arduino+LabVIEW

I can so no Attachments in your last posting.....



Besides which, my opinion is that Express VIs Carthage must be destroyed deleted
(Sorry no Labview "brag list" so far)
0 Kudos
Message 15 of 29 (2,028 Views)
Reply
0 Kudos

Re: Arduino+LabVIEW


LOYOLA wrote:
 PlZ plZ respond ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Plz............. Plz....................

Plz, plz, PLZZZZ don't plead.  It's unhelpful and unprofessional. 

 

  Learn how to attach items to your posts.  You keep saying something is attached but nothing is there so we can't help.

  You've already effectively closed this thread by accepting a solution.  Most people skip over those.  You may need to start a new thread for this problem.

Using LabVIEW: 7.1.1, 8.5.1, & 2015 Pro Dev
Message 16 of 29 (2,020 Views)

Re: Arduino+LabVIEW

Here is the attachment i am talking about

0 Kudos
Message 17 of 29 (1,987 Views)
Reply
0 Kudos
This widget could not be displayed.
This widget could not be displayed.
This widget could not be displayed.